Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΘΟΛΟ TO ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ σε Περιφέρεια και δήμους, με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργείται ένα θολό τοπίο σχετικά με τις υποψηφιότητες αυτές.
Για την Δυτική Ελλάδα, πρόταση τελικά κατέθεσαν οι νομάρχες και των τριών νομών και ο πρώην Υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλος από την Ηλεία. Η υποψηφιότητα του Θύμιου Σώκου ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα και έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος για να θεωρείται πλέον φαβορί ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας που έχει «χτίσει» εδώ και χρόνια καλό όνομα στην κοινή γνώμη της Αχαΐας και της Ηλείας.
Για την θέση του αντιπεριφερειάρχη προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν οι αντινομάρχες Γιάννης Λύτρας (προτάθηκε και για τον δήμο Ακτίου), Δήμος Καπώνης και Χρήστος Πετρόπουλος (προτάθηκε και για το Μεσολόγγι) καθώς και ο κ. Ψαράκης πρ. αντινομάρχης και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ , η αντιδήμαρχος Αγρινίου Ντίνα Κατσαρή, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Τορουνίδης και το μέλος της Νομαρχιακής από το Ξηρόμερο κ. Μπουμπούλης.
Όλα τα παραπάνω προέρχονται από πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τον νομό και δεν αποκλείεται να υπάρχει κι άλλη υποψηφιότητα από την Αθήνα, μιας και έχει ακουστεί π.χ. πως κατατέθηκε αίτηση και για την Ναυπάκτια κ. Δημαδάμα, τομεάρχη γυναικών του ΠΑΣΟΚ.
Για το Αγρίνιο, οι πληροφορίες λένε ότι κατατέθηκαν τελικά τρείς προτάσεις, από τον Παύλο Μοσχολιό, τον Βασίλη Αντωνόπουλο και τον Γιάννη Σελιμά συνεργάτη του Φορέα Διαχείρισης στη λ/θ Μεσολογγίου ενώ συγκεχυμένη είναι η εικόνα για άλλες ακόμη προτάσεις, τουλάχιστον δύο που φημολογείται ότι υπάρχουν.
Τα ονόματα που υπάρχουν για το Μεσολόγγι είναι του κ. Αναγνωστόπουλου, του Γιάννη Τέγα, του δημάρχου Οινιάδων κ. Αλετρά, των αντινομαρχών κ. Πετρόπουλου και Κατσούλη, του Γιάννη Ψαράκη, του κ. Τσίρκα από το Νεοχώρι, του κ. Λιαπίκου προέδρου του ΔΣ Οινιάδων. Έχει ακουστεί πως προτάθηκε και ο πρ. Υπουργός Χρίστος Βερελής.
Στη Ναύπακτο, εκτός των κ. Γ. Νταουσάνη, Δ. Λουκόπουλου, Γ.Σπυρόπουλου, K. Kανέλου και του κ. Μπαρμπαγιάννη.
Βέβαια όλα τα παραπάνω ονόματα δεν έχουν και τις ίδιες πιθανότητες να αποτελέσουν επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα σε κάποιες εκ των περιπτωσεων η αναφορά έχει προκαλέσει ακόμη και θυμηδία καθώς πρόκειται για γραφικές περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση παντως όλες οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν και βεβαίως απο μια τέτοια διαδικασία θα προκύψουν οι καταλληλότεροι για κάθε θέση.Οι καταλληλότεροι βέβαια θα κριθούν απο την τελική ετυμηγορία της κοινωνίας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Και μέχρι τότε ο δρόμος θα είναι μακρύς.

1 σχόλιο: