Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ


Τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δεν έχουν συνηθίσει να λογοδοτούν για τις πράξεις τους , όπως φαίνεται. Τα μπλόκα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά αυτό στην Ερμίτσα, όταν δέκα νοματαίοι καταταλαιπώρησαν χιλιάδες οδηγούς και ταξιδιώτες, θεωρούνται για τα μέλη της ΠΑΣΥ μαζικός ενωτικός λαϊκός αγώνας και έκφραση του αγωνιστικου φρονήματος των αγροτών! Που τα είδαν άραγε;
Η αγροτική Οργάνωση του ΚΚΕ του νομού έδωσε για το θέμα ανακοίνωση σήμερα, καταγγέλλοντας τα αγροτοδικεία, που όπως λέει στήνονται και πάλι, αφού άρχισαν να έρχονται κλήσεις στους πρωταγωνιστές των τελευταίων κινητοποιήσεων
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας λέει:
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών στο νομό.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες του Ν. Αιτ/νίας όλα τα προηγούμενα χρόνια συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους και στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας και με πλαίσιο διεκδίκησης της ΠΑΣΥ πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ και στο ξεκλήρισμά τους , ενάντια στην αντιαγροτική –αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Αγωνίζονται για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους στα χωριά και τα χωράφια τους . Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση στήθηκε για 22 μέρες και το μπλόκο της Ερμίτσας στο νομό Αιτ/νίας.
Σήμερα αντιμετωπίζουν τις διώξεις , την τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής που στέλνει κλίσεις σε μέλη της ΟΑΣ και αύριο (όπως έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν) θα έχουμε και καταδίκες.
Είναι θορυβημένοι , φοβούνται την οργανωμένοι αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος , τη συγκρότηση του μετώπου εργατών-αγροτών-αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κόμματα του κεφαλαίου.
Φοβούνται την ανάπτυξη των αγώνων της φτωχής αγροτιάς ενάντια στα χειρότερα που έρχονται. Γιαυτό το λόγο προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΥ στο αγροτικό κίνημα. Δεν θα τα καταφέρουν . θα γίνει το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Θα ατσαλώσουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών για νέους αγώνες.
Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους φορείς του νομού να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους για να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών.
Καλούμε τη φτωχή αγροτιά του νομού να καταδικάσει το κλίμα τρομοκρατίας και την ποινικοποίηση των αγώνων.
Να δώσει πρώτη απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 23 Ιούνη.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ....."Σήμερα αντιμετωπίζουν τις διώξεις , την τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής..."...

    Κάνουν πλάκα έτσι???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή