Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

JESSICA: Κι όμως, είναι όνομα για πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων


Η καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων μέσω του προγράμματος JESSICA, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο, το Νομάρχη Αιτ/νίας κ. Θύμιο Σώκο και το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010), στο Δημαρχείο Αγρινίου.
Μέσω του προγράμματος JESSICA, προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτίρια, «καθαρές» αστικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους, αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, χώροι στάθμευσης και πρασίνου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, χαρακτήρισε ουσιαστική τη συνάντηση, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να καταθέσει ώριμες προτάσεις.
«Είχαμε σήμερα μια ουσιαστική συνάντηση ώστε να προετοιμάσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προτάσεις που θα υποβάλλουμε στο πρόγραμμα JESSICA, ένα πρόγραμμα που αφορά κυρίως μεγάλες αστικές αναπλάσεις σε μεγάλες πόλεις.
Θεωρούμε ότι στο Δήμο Αγρινίου είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, έχουμε να υποβάλουμε καινοτόμες προτάσεις, όπως είναι η αναμόρφωση του πάρκου, το κτίριο δωρεάς Παπαστράτου και άλλες, όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Αποστολόπουλος, από την Περιφέρεια υπάρχει βούληση να ενταχθούν αυτές οι προτάσεις στο πρόγραμμα.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε και άλλες συναντήσεις ώστε να ωριμάσουμε κατάλληλα τις προτάσεις και να τις εντάξουμε στο πρόγραμμα».
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είχαμε σήμερα μια γόνιμη συνεργασία τόσο με το Δήμαρχο όσο και με το Νομάρχη Αιτ/νίας για βασικά ζητήματα και αναζητήσαμε θέματα χρηματοδότησης έργων. Υπάρχουν αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα JESSICA που μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Είδαμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Δήμος Αγρινίου είναι ένας Δήμος που μπορεί να αξιοποιήσει τέτοια προγράμματα και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από το Δήμαρχο, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε κατά στον καλύτερο τρόπο μέσω αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου».
Τέλος, ο Νομάρχης Αιτ/νίας κ. Θύμιος Σώκος ανέφερε:
«Ήταν μια συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με το ΕΣΠΑ, το λεγόμενο JESSICA με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
Εξετάσαμε τις δυνατότητες για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα ώριμα έργα και μελέτες. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό με ορισμένα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία θα δοκιμαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου