Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΛΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ


Την παραίτησή της από την θέση της προέδρου του συλλόγου γονέων του ΚΔΑΠμεΑ μετά από χρόνια προσφοράς ανακοίνωσε η διευθύντρια της "Τριχωνίδα ΑΕ" Φρόσω Δελή, μετά και την επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες μέρες έξω από το δημαρχείο του Αγρινίου, από εργαζομένους και γονείς του προγράμματος του ΚΔΑΠμεΑ.
Στη δήλωσή της παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την πορεία του ΚΔΑΠ, την δική της συμμετοχή αλλά και την επίθεση που δέχθηκε
Διαβάστε την δήλωση - παραίτηση της Φρόσως Δελή:
Την Τετάρτη 23-6-2010 και ώρα 10:30 πμ , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη , στο Αγρίνιο, δέχτηκα προσωπικά ως Διευθύντρια της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Και Φίλων Παιδιών Με Αναπηρίες, Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (Κ.Δ.Α. Π. Με Α.) , Νομού Αιτωλ/νίας, πρωτοφανή δημόσια σωματική και λεκτική επίθεση από γονείς που ελάχιστα έχουν εμφανιστεί έως σήμερα στο Σύλλογο και στις συγκεντρώσεις, (παρουσία των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ με Α, οι οποίοι γνώριζαν τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος) , κατά εμού και κατά του γιού μου το οποίο είναι άτομο με Αναπηρία, με φράσεις όπως: «εκμεταλλεύεσαι το παιδί σου για να τρως χρήματα», «έφαγες τα λεφτά», «πήρες τα λεφτά και τα κακοδιαχειρίστηκες» κ.α..

Σε σχέση με τα ανωτέρω γεγονότα , αισθάνομαι την ανάγκη , για λόγους ευθιξίας και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, να γνωστοποιήσω τα εξής:

Από το 2003 με δική μου πρωτοβουλία , ως εργαζόμενη στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και με συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και των συνεργατών της εταιρείας, υπεβλήθη και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υλοποίηση του έργου «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Σκοπός υλοποίησης του προγράμματος ήταν και είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες, η κοινωνική ένταξη τους, η στήριξη της οικογένειας ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Από το 2005 ασκώ τα καθήκοντα της Προέδρου του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Και Φίλων Παιδιών Με Αναπηρίες, Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (Κ.Δ.Α. Π. Με Α.) , Νομού Αιτωλ/Νιας, ως γονέας παιδιού με Αναπηρία και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες ανατροφής και εκπαίδευσης αυτών των παιδιών και των γονιών τους. Από αυτή τη θέση και αξιοποιώντας και την θέση μου στην Τριχωνίδα Α.Ε. ως Διευθύντρια, στήριζα όλους τους γονείς και υποστήριζα τους εργαζομένους της δομής με υλικά και άϋλα μέσα, όπως επί πλέον εξοπλισμός της δομής , ίδρυση διπλής βάρδιας, ενίσχυση των εργαζομένων με νέες ειδικότητες, προώθηση των παιδιών σα αθλήματα, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, ίδρυση πιλοτικού προγράμματος νυχτερινής φιλοξενίας παιδιών, παραχώρηση του κτιρίου για τις ανάγκες του Συλλόγου, συμμετοχή σε κατασκηνώσεις, κ.α. τα οποία δεν ενθυμούμαι αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρη ότι φανερώνουν εκ μέρους μου ένα έργο το οποίο πολλοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν.

Για την ιδιαίτερη ευαισθησία μου και ίσως και μεροληψία απέναντι στο δομή ΚΔΑΠ με Α , έχω δεχτεί παράπονα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., οι οποίοι μάλιστα έχουν εκπλαγεί με τα συμβάντα όσο και εγώ.


Από το 2003 ως σήμερα, απορροφήθηκε τμηματικά από τις αναθέτουσες αρχές (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΟΕΕ) , ποσό 1.530.614,37 €, το οποίο εισέπραξαν οι εκπαιδευτές – εργαζόμενοι του προγράμματος , καθώς και οι προμηθευτές της εταιρείας για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου.

Είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλλει για τη νόμιμη και αξιοκρατική διαχείριση των κονδυλίων από τα οποία τίποτα δεν μένει στο ταμείο της εταιρείας, όλα τα έγγραφα που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων τόσο από τις αναθέτουσες αρχές αλλά και από τους υπόλοιπους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιβράβευσαν την εταιρεία για την ορθή υλοποίηση του.

Το πρόγραμμα ΚΔΑΠ με Α , εξακολουθεί να υλοποιείται επιτυχώς με φροντίδα και προσπάθεια πολλών ανθρώπων , τους οποίους ευχαριστώ , και μέλει να διατεθούν ακόμη τα χρήματα από τον ΟΕΕ, για την χρονιά 2009 -2010 , αν όλα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το νόμιμο τρόπο και όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Η καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης μεταξύ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. και του ΟΕΕ που πραγματοποιήθηκε με συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας δεν οφείλεται ούτε σε παραλείψεις ούτε σε αμέλεια εκ μέρους της εταιρείας, αλλά σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε εσωτερικά προβλήματα της αναθέτουσας αρχής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το πλήθος των εκκρεμοτήτων που έχουν ακόμη και σήμερα στους φορείς υλοποίησης των έργων από το 2008.

Για τις αήθεις και παράλογες επιθέσεις που δέχτηκα την Τετάρτη 23-6-2010 , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη , επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι των αρμόδιων αρχών και δικαστηρίων.
Ελπίζω να μην οφείλονται αυτές οι προσβλητικές συμπεριφορές σε άγνοια και αμάθεια των επιτιθέμενων , γιατί τούτο θα τους εξέθετε διπλά.

Υπογραμμίζω , ότι τα άτομα που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ωφελήθηκαν από αυτό με προσπάθειες άλλων και κυρίως δικές μου.

Για όλα αυτά , και για λόγους προσωπικής προσβολής , βρίσκομαι στη δύσκολη θέση:

1. να παραιτηθώ από το αξίωμα της Προέδρου του Συλλόγου ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο την διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση των μελών
2. να διαγραφώ παντελώς από το Σύλλογο γονέων,
3. να μην ξαναεγγράψω το γιό μου Χρήστο Κακκαβά στο ΚΔΑΠ με Α




ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΛΗ
25/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου