Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Επιστολή νομάρχη για καθαρισμό στην εθνική οδό


Την άμεση παρέμβαση της ΔΕΣΕ Πατρών για τον καθαρισμό της εθνικής οδού που σε πολλά σημεία της από τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα, είναι ακρως επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες ίσως συνέπειες, ζητά με σημερινή του επιστολή προς τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσο Αποστολόπουλο, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Διαβάστε την επιστολή του νομάρχη:

«Κύριε Γενικέ,
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού μας, μήκους 365 χιλιομέτρων, βρίσκεται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να συναντάμε εικόνες ντροπής.
Εκτός από αυτήν την απαράδεκτη εικόνα η συσσώρευση σκουπιδιών, πλαστικών αντικειμένων και ξηρών χόρτων δημιουργεί σε πλείστα όσα σημεία επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών, εν δυνάμει καταλύτες περιβαλλοντικής και οικιστικής καταστροφής, φαινόμενα που βιώσαμε και πρέπει να εξαλείψουμε.

Κύριε Γενικέ,
Επειδή το ζήτημα αυτό απασχολεί, προβληματίζει και δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις σε όλους μας, παρακαλώ να επιμεληθείτε προσωπικά, ώστε να ενεργοποιηθούν οι οικείες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ) για τον καθαρισμό του Εθνικού οδικού δικτύου, κυρίως δε του Άξονα Αντιρρίου-Άρτας ο οποίος διασχίζει το Νομό σε μήκος 140 χιλιομέτρων, από το οποίο διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη βελτίωση και τον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου, η κατάσταση του οποίου προσβάλλει την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου