Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ


Μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε κατορθώσαμε να διευκρινίσουμε το τι ακριβώς συνέβη με διάφορα ονόματα που περιλαμβάνονται στις λίστες των υποψηφίων για το χρίσμα υποψηφίων δημάρχων (κυρίως) σε διάφορες πόλεις του νομού μας.
Όπως είναι γνωστό οι αιτήσεις αυτές κατατέθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της κομματικής ιστοσελίδας του ΠΑΣΟΚ. Εκεί υπήρχαν δύο διαφορετικές επιλογές σχηματοποιημένες σε ΦΟΡΜΕΣ. Η πρώτη επιλογή ήταν αυτοπρόταση και η δεύτερη πρόταση.
Τώρα ο οποιοσδήποτε επισκέπτης είτε από περιέργεια είτε από ενδιαφέρον να μάθει για τη σχετική διαδικασία έμπαινε στον πειρασμό να ανοίξει τις εν λόγω φόρμες αντιμετώπιζε έναν σοβαρό κίνδυνο. Τον κίνδυνο η διαδικασία που θα ακολουθούσε να μην μπορεί να ακυρωθεί εκ των υστέρων. Μάλιστα αυτή η αδυναμία του συστήματος έγινε κάτι περισσότερο από βεβαία αν ο χρήστης πατούσε και συμπλήρωνε, στη φόρμα τον κωδικό PIN που είχε προηγουμένως λάβει στο κινητό του!!! Αν το είχε χρησιμοποιήσει, το πισωγύρισμα ήταν αδύνατο και η καταχώρηση της «αίτησης» γεγονός.
Γενικά το σύστημα είχε αρκετές ασφαλιστικές δικλείδες. Όμως εάν κάποιος ήθελε να «σαμποτάρει» την όλη διαδικασία εύρισκε εύκολα «παραθυράκια» και δυνατότητες αλλοίωσης της πραγματικής εικόνας.
Και σε πολλές περιπτώσεις στο νομό μας, παρουσιάστηκε διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Ιδίως και αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν την προνοητικότητα πριν την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων είχαν φροντίσει και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ τηλεφωνικά άμεσα με τα ονόματα που περιλαμβανόταν στο ηλεκτρονικό αρχείο.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τα μικρά προβλήματα παραβίασης του συστήματος ή της αβλεψίας κάποιων εκ των χρηστών έγιναν κυριολεκτικά προϊόντος του χρόνου και της ημέρας χιονοστιβάδα…
Εκείνο που πλέον μπορούν να κάνουν τώρα όσων τα ονόματα βρέθηκαν στους σχετικούς καταλόγους, είναι, να επικοινωνήσουν με τη Ν.Ε. και εγγράφως να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, που θα ακολουθήσει. Αμ’ πως αμ’ δε…. Η τεχνολογία έχει και απρόοπτα.

1 σχόλιο:

  1. ΟΠΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΜΠΑΧΑΛΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή