Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Σαφές προβάδισμα στον Σώκο δίνουν "Bήμα" - in.gr


"Στη Δυτική Ελλάδα, ισχυρή είναι η παρουσία του Θύμιου Σώκου, νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και συνεργάτη του πρωθυπουργού σε θέματα Αυτοδιοίκησης και Ασφάλειας."
Mε αυτήν την αναφορά και ευμεγέθη φωτογραφία με Παπανδρέου και νομάρχη το in.gr επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για το σαφές προβάδισμα του Θύμιου Σώκου για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ειδησεογραφικό site αναδημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ του σημερινού "Βήματος." Όπως έχουμε γράψει, η υποψηφιότητα Σώκου "κλειδώνει" κι ας στενοχωριούνται κάποιοι...
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα:

Το παζλ των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα λάβουν το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου προσπαθούν να συνθέσουν στην Ιπποκράτους, μετά τη συλλογή των αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να τεθούν επικεφαλής των 13 διοικητικών περιφερειών της χώρας.

Σύμφωνα με Το Βήμα το Σάββατο, ως την προηγούμενη Κυριακή εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 83 υποψήφιοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αυτοπροτάθηκαν ή κινητοποίησαν μηχανισμούς, ώστε να τους προτείνουν. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας έχει ήδη ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με τα 83 αυτά στελέχη, στα οποία τονίζεται με σαφήνεια ότι η τελική επιλογή προσώπων θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με μια κλειστή, συνολική πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο Πολιτικό και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Γενική αρχή που φαίνεται να επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως ενθαρρύνονται η φυγή στελεχών από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο και η μεταπήδησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο δεν αποκλείεται σε πολλές περιπτώσεις οι διαδικασίες να καταλήξουν σε πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Πολλά ονόματα ακούγονται, πολλές πληροφορίες διαψεύδονται, όμως υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις στελεχών που φαίνεται ότι παίρνουν προβάδισμα. Για παράδειγμα, ο Ευ.Αργύρης, αντιπρόεδρος της Βουλής, φέρεται ως ο επικρατέστερος για την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου η νίκη άλλου υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρείται δεδομένη και εύκολη.

Αντίστοιχο κλίμα διαμορφώνεται και στην Κρήτη, όπου η Βαγγελιώ Σχοιναράκη έχει την αποδοχή τοπικών στελεχών και των πολιτών, τη στιγμή που έχει ήδη απέναντί της τον υφυπουργό Οικονομίας Στ.Αρναουτάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές τοπικές αντιδράσεις, και τον βουλευτή Ηρακλείου Β.Κεγκέρογλου.
Με παρεμφερές σκεπτικό λέγεται ότι θα αναδειχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες η υποψηφιότητα της Ελπίδας Τσουρή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου όποιος κι αν εξασφαλίσει τελικά το χρίσμα αναμένεται ότι θα βρει απέναντί του ως «αντάρτη» τον Αντώνη Κοτσακά.
Στη Δυτική Ελλάδα, ισχυρή είναι η παρουσία του Θύμιου Σώκου, νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και συνεργάτη του πρωθυπουργού σε θέματα Αυτοδιοίκησης και Ασφάλειας.
Από την Αυτοδιοίκηση αναμένεται ότι θα προέρχεται και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει μεταξύ των άλλων οι νομάρχες Εβρου Ν.Ζαμπουνίδης και Ροδόπης Α. Γιαννακίδης.
Στο Νότιο Αιγαίο, κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιλεγεί κάποιος από τους τοπικούς βουλευτές (στη λίστα των ενδιαφερομένων υπάρχει το όνομα του Π.Ρήγα), αλλά εξετάζεται και η υποψηφιότητα κάποιου αυτοδιοικητικού στελέχους (όπως π.χ. ο δήμαρχος Τήλου Τ. Αλιφέρης).
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ.Παπατόλιος είναι ένα από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αν και συναντά έντονη εσωκομματική αντίδραση από θεσσαλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

9 σχόλια:

  1. εχεις καταντησει νουμερο με την υποστηριξη στο σωκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βάζω στοίχημα για το αντίθετο 100.000 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι να μην πάτε καθόλου στις εκλογές να το καταλάβω. Αλλά αν πάτε τί θα στηρίξετε, Πατρινό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8.19!!! Δεκτόν το στοίχημα.ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥ λοιπόν και πάμε σε συμβολαιογράφο της επιλογής σου. Μια βδομάδα περιθώριο σου δίνω. Στο στοίχημα δεκτές και επιταγές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντροπη σε οποιον αιτωλοακαρνανα ψηφισει Πατρινο για περιφερειαρχη... μακαρι να επαληθευτεις γατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ ΖΑΦΗΡΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΓΑΤΕΡ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ 8:19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομιζω θα διαβασες στο παρον για το τι προβαδισμα εχει αυτα δεν μας τα ειπες δημητρακη. τα μισα μας λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή