Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Διήμερο εκδηλώσεων στις 16 και 17 του μηνός, με αφορμή την επικείμενη δίκη αντεξουσιαστών που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2009, στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στο Αγρίνιο, οργανώνει η αυτοαποκαλούμενη «κοινή δράση αλληλεγγύης»
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Όσο διευρύνονται οι κοινωνικές αντιστάσεις τόσο το κράτος θα θωρακίζεται πίσω από την μηδενική ανοχή του Χρυσοχοίδη. Όσο η κυβέρνηση και οι θεσμικοί παράγοντες απαξιώνονται από την κοινωνία τόσο η αστυνομία θα παίζει το ρόλο του μπαμπούλα. Προληπτικές συλλήψεις, προφυλακίσεις διαδηλωτών, κτηνώδη βία, σκευωρίες στηριγμένες σε άθλια ψέματα είναι το μενού που επιφυλάσσουν οι διωκτικές αρχές για την αντιστεκόμενη κοινωνία.
Ποιος όμως τους φοβάται;
Η ασφάλεια Αγρινίου φαίνεται να ζει μια νέα εποχή. Μετά από δεκαετίες διαπλεκόμενης ενασχόλησης της με το παράνομο χρηματικό κέρδος (τζόγος, ναρκωτικά, πορνεία, εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων) η τωρινή διεύθυνση της αποφάσισε εν μέσω κρίσης, να ασχοληθεί με πολιτικές διώξεις. Ένας σκληρός πυρήνας αστυνομικών, ιδεολογικά ταυτισμένων με αντικοινωνικά σύνδρομα, επιτίθενται σε ότι αντιστέκεται και κινείται. Καταχράζονται την εξουσία τους για να πολεμήσουν κάτι που μπορεί να μη συμφωνούν.
Αντί να είναι κατηγορούμενη η Αστυνομία Αγρινίου για την εγκληματική της δράση κατά των μαθητών που διαδήλωσαν τον περασμένο Δεκέμβρη(7/12), σύρονται στα δικαστήρια αυτοί που απλώς τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την κτηνωδία των ΜΑΤ και τον πόλεμο χημικών απέναντι σε τόσο μικρά παιδία.
Όταν η πορεία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα η αστυνομία επέλεξε να δημιουργήσει μία κόλαση χημικών άκρως επικίνδυνη. Αποτέλεσμα 2 μαθήτριες να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Μετά από αυτό και ενώ η πορεία αποχωρούσε τα ΜΑΤ συνέχισαν με λύσσα να βομβαρδίζουν τους μαθητές με χημικά. Οι μεγαλύτεροι που παρευρίσκονταν διαμαρτυρήθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθούν 7 από αυτούς καθώς και 2 μαθητές. Για τις συλλήψεις χρησιμοποιήθηκε βία με γροθιές στο κεφάλι και άλλες ευγενικές χειρονομίες. Από τους 9 προσαχθέντες κρατήθηκαν 2 μέλη της Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης με κριτήρια αμιγώς πολιτικά. Με 5 ανυπόστατες κατηγορίες οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Αυτός απέρριψε τις κατηγορίες κρατώντας τρεις, σαφώς ανυπόστατες και αυτές, προφανώς για να μην εκτεθεί εντελώς η αστυνομία και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 17/6/2010.
Προσπαθούν να επιβάλουν σε μια επαρχιακή πόλη όρους Αθήνας. Να σημειώσουμε όμως ότι εκεί για να πάνε στο νοσοκομείο 2 άτομα από χημικά πρέπει να είναι στο δρόμο χιλιάδες. Προσπαθούν να βάλουν την αστυνομία στην πόλη μετατρέποντας το κέντρο σε κόλαση χημικών(6/12/09). Οι διώξεις βεβαίως και οι παρενοχλήσεις αφορούν συγκεκριμένο κοινωνικό πολιτικό χώρο με πλούσια δράση και κοινωνική προσφορά όπως φαίνεται και από την προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοσταθμού ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΤΩΝ FM από την ασφάλεια Αγρινίου. Η μηδενική ανοχή στην επαρχία κάνει πάταγο και αυτό ο κ. Χρυσοχοίδης θα πρέπει να το γνωρίζει.

Η άθλια σκευωρία της ασφάλειας Αγρινίου και η δίκη των δύο μελών της κοινής δράσης αφορά όλη τη πόλη. Η αστυνομική αντίληψη για την πολιτική ζωή αφορά όλη την πόλη.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/06/2010 8.00 ΜΜ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ)

Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

Κ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ (ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)


ΠΕΜΠΤΗ 17/06/2010 10.00 ΠΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞ ΕΣ ΑΝΤΙ ΥΠΟ ΑΝΑ ΚΛΠ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ 8 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑ.Β

    ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΘΟΠΟΙΙΑ ΤΕΧΝΕΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 89 ΠΟΥ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΑΔΗΣΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΟΒΙΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή