Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τους άκουσε ο Λοβέρδος



ΑΥΡΙΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε αίτημα των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ηλία Θεοδωρίδη, Φραγκίσκου Παρασύρη και Παύλου Στασινού, για την οργάνωση συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενόψει του προωθούμενου Διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας για τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Οι βουλευτές στο κατατεθέν αίτημά τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, επισημαίνουν ότι η προώθηση του συγκεκριμένου Διατάγματος του Υπουργείου Εργασίας δημιουργεί έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις στον ελληνικό λαό, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι οι αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν με το νέο Διάταγμα στον τρόπο των αποζημιώσεων, των απολύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, δημιουργούν μεγάλες ανατροπές και γεννούν ακόμα και συνταγματικά ερωτήματα με βάση το άρθρο 22 του Συντάγματος.
Σε συνέχεια του αιτήματος των βουλευτών, ο Υπουργός Εργασίας με επιστολή του, βεβαιώνει πως την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου θα συζητηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση στα κοινοβουλευτικά χρονικά που συζητείται το περιεχόμενο του προωθούμενου Προεδρικού Διατάγματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου