Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πως θα ψηφίσουν ομογενείς και νόμιμοι μετανάστες


Ο Δήμος Αγρινίου γνωστοποιεί ότι οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, που θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου 2010.
Δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν οι κάτοχοι αδειών: αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας , ως επί μακρόν διαμένοντες, ως μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. με πενταετή διαμονή, ως γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών με πενταετή διαμονή, ως αλλογενείς σύζυγοι ομογενών τέως ΕΣΣΔ και οι λοιποί αναγραφόμενοι στον νόμο.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται εκεί όπου οι παραπάνω κατηγορίες υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση του εν ισχύει τίτλου διαμονής τους και εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή μόνιμη διαμονή από την υποβολή της αίτησης.
Ειδικότερα, όσοι από τους παραπάνω διαμένουν στον Δήμο μας πάνω από δύο χρόνια μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο, οδός Χαριλάου Τρικούπη, αριθμός 10, 1ος όροφος, γραφείο 9, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2010, που είναι αποκλειστική προθεσμία, για να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά απόδειξης συνεχούς μόνιμης διαμονής.
Στη συνέχεια θα γίνεται επεξεργασία των αιτήσεων και καταχώρηση σε ηλεκτρονικό σύστημα, έτσι ώστε να εφαρμοστούν και οι διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου