Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"ΟΧΙ" της Β' ΕΛΜΕ στην παραχώρηση

Σφοδρά αντιδρά η Β' ΕΛΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας στην απόφαση του δήμου Αγρινίου, να παραχωρήσει το κτίριο του Γ' Γυμνασίου στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα ανακοινώνει πως θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες κατά της απόφασης αυτής.
Η ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ, μεταξύ άλλων λέει: "Ο Δήμος Αγρινίου αντί να παίρνει πρωτοβουλίες για τα παραπάνω, εντελώς αυθαίρετα και βεβιασμένα και χωρίς έγκυρη ενημέρωσή μας, την Παρασκευή 18/6/2010 μεθόδευσε δια της ΔΕΠ, την παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο του διδακτηρίου (στον Αη Γιάννη Ρηγανά) το οποίο ανήκει στο 3ο Γ/σίο Αγρινίου και στο οποίο στεγάζονταν το Μουσικό και φέτος το 1ο Γ/σιο (Παπαστράτειο). Η μετεγκατάσταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών από την περιοχή της Νεάπολης στο κτίριο του 3ου Γ/σίου, όπου σήμερα το τμήμα αυτό στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο ιδιωτικού σχολείου που είχε ενοικιάσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεωρήθηκε από το κ. Δήμαρχο πολιτική προτεραιότητα, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κάπου.
Ξεχνά η Δημοτική αρχή, ότι στο κτίριο αυτό μετά την αποχώρηση του 1ου Γ/σίου Αγρινίου, η εκπαιδευτική κοινότητα περίμενε να μετακινηθεί το 5ο Λύκειο Αγρινίου από το σημερινό κτίριο του Βοηδολίβαδου (διαχρονικό αίτημα). Οι λόγοι είναι γνωστοί, όπως ότι δεν υπάρχουν Γ/σια στην περιοχή αυτή, που να τροφοδοτούν με μαθητικό δυναμικό το 5ο Λύκειο, ενώ αρκετοί γονείς για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν την περιοχή και μετεγγράφουν τα παιδιά τους με διάφορους τρόπους στα άλλα Λύκεια του Αγρινίου, με τα γνωστά προβλήματα (υπεράριθμων τμημάτων), ενώ το συγκεκριμένο Λύκειο με πληρότητα καθηγητών και μέσων να είναι σε φθίνουσα προοπτική."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου