Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

«Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη του 2010!»


Τη διασφάλιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2010 – 2011 την ίδια ημέρα για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με ανοιχτή επιστολή της στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου.
Δεδομένου του νέου οικονομικού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με τα άτομα με αναπηρία να βιώνουν πιο έντονα την οικονομική κρίση, με σημαντικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής τους και επίσης δεδομένων όλων των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει χιλιάδες μαθητές με αναπηρία στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς, ακόμα και σε εύρωστες οικονομικά περιόδους, το εθνικό αναπηρικό κίνημα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη λήψη μέτρων από την ελληνική Πολιτεία ώστε να αποφευχθεί για μια ακόμα φορά αυτή η τραγική κατάσταση.
Σε λίγο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά 2010 - 2011 και τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διερωτώνται:
Θα είναι τα σχολεία έτοιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να υποδεχτούν τους μαθητές με αναπηρία; Θα είναι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους; Θα βρουν οι μαθητές με αναπηρία τα βιβλία πάνω στα θρανία τους; Θα υπάρχουν αναλυτικά προγράμματα σπουδών; Θα διατεθούν στους μαθητές με αναπηρία νέες τεχνολογίες; Θα έχουν καταρτιστεί οι εκπαιδευτικοί στη χρήση τους; Θα έχει οργανωθεί η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία; Υπάρχει ένα σχέδιο από πλευράς Υπουργείου, το οποίο θα διασφαλίσει στους μαθητές με αναπηρία που βρίσκονται στα σχολεία, τη διαρκή ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα θα εντάξει στο εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται εκτός αυτού; Η σχολική χρονιά δηλαδή θα ξεκινήσει την ίδια μέρα για όλους τους μαθητές;

Τα άτομα με αναπηρία απαιτούν να μη στερηθούν το δικαίωμα στη γνώση, το δικαίωμα στη συμμετοχή. Τα άτομα με αναπηρία αναμένουν την ανάλογη πολιτική βούληση και το σθένος για να μη βιώσουν ακόμη μια χρονιά έναν σκληρό και αδυσώπητο αποκλεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου