Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ενεργος ρόλος στους δασικούς συνεταιρισμούς.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνετή κατανομή των περιορισμένων οικονομικών πόρων που υπάρχουν, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού δασών με τη συνεργασία δασικών συνεταιρισμών.
Πέρα από την κατανομή των χρηματοδοτήσεων στα περισσότερα δασαρχεία της χώρας για έργα δασοπροστασίας, ολοκληρώνεται τώρα και η συμπληρωματική ανάθεση σε εγκεκριμένους δασικούς συνεταιρισμούς, σε συνεργασία με τα δασαρχεία.
Σε πρώτη φάση επιλέχθηκαν έξι νομοί της χώρας, με κριτήριο την επικινδυνότητά τους στην εκδήλωση πυρκαγιών. Για το σκοπό αυτό 900.000 ευρώ διανεμήθηκαν ισόποσα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής και Ευβοίας.
Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει ακόμη τη δυνατότητα ένταξης και άλλων περιοχών στο μέτρο αυτό.
«Φέτος δίνουμε έμφαση στις προληπτικές δράσεις δασοπροστασίας με παράλληλη ενεργοποίηση θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Πολιτείας και φορέων για την μέγιστη δυνατή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε την πρωτοβουλία για την συμμετοχή των δασικών συνεταιρισμών στους καθαρισμούς των δασών», αναφέρει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος , έχει ανακοινωθεί από τις αρχές Μάιου και εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων του ΥΠΕΚΑ για την δασοπροστασία την φετινή αντιπυρική περίοδο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου