Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

"Μπλόκο" στον παπα-μπλόγκερΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!
Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή που "κάποιοι" βάζουν το χεράκι τους για να φιμώσουν ελεύθερες φωνές στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, ένα σωρό διαδικτυακά "ερπετά" ζουν και βασιλεύουν, ανεξάρτητα αν σπιλώνουν συνειδήσεις, λασπολογούν και κλείνουν σπίτια, χωρίς να τους πειράζει κανείς...
Τακτικό "θύμα", αυτών που ενοχλούνται είναι και ο δικός μας Παπά Ηλίας Υφαντής, που το μπλογκ του έχει αποκτήσει φανατικό κοινό ανά την Ελλάδα και όχι μόνον αλλά όπως φαίνεται και ισχυρούς εχθρούς με... "άκρες". Βρε κάτι μου θυμίζει αυτο...
Τέλος πάντων, η ουσία είναι να συμπαρασταθούμε στον παπα Ηλία που είδε και πάλι το blog του "μπλοκαρισμένο" και το e-mail του απενεργοποιημένο. Ο μάχιμος και απροσκύνητος παπάς, δεν καταλαβαίνει βέβαια από αυτά, γιατί τα έχει φάει με το κουτάλι. Προσυπογράφουμε την διαμαρτυρία του προς την google και σας καλούμε να κάνετε το ίδιο.
"Διάλογος ή βαρβαρότητα;" είναι το ερώτημα του παπα-μπλογκερ. Διαβάστε την ανοιχτή του αναφορά στην google:
διάλογος ή βαρβαρότητα;
Προς την Google

(Ανοιχτή αναφορά)

Αξιότιμοι κύριοι

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη, αλλά η πολλοστή φορά, που μπλοκάρουν ή καταργούν το μπλογκ μου (http://papailiasyfantis.blogspot.com). Ενώ παράλληλα απενεργοποιούν το ιμέηλ (papailiasyfantis@gmail.com). Για να τα επαναφέρουν σε λειτουργία, «όταν τους καπνίσει». Ή και-όπως τώρα-να μην τα επαναφέρουν.

Ποιοι και με ποια κριτήρια προβαίνουν σ’ αυτές τις ενέργειες;
Δεν καταδέχονται να μας πληροφορήσουν ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Ή λένε αόριστα ότι παρατηρήθηκε κάποια «ύποπτη δραστηριότητα».

Το μπλογκ μου και το ιμέηλ μου είναι επώνυμα και όχι ανώνυμα. Οπότε είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε, εφόσον τον έβλαψα, να προσδιορίσει την εναντίον μου κατηγορία και να ασκήσει εναντίον μου τις νόμιμες διαδικασίες.
Γεγονός που σημαίνει ότι η υποτιθέμενη «ύποπτη δραστηριότητα» σχετίζεται με τους αξιότιμους αυτούς κυρίους και όχι, βέβαια, με εμένα και το μπλογκ και το ιμέηλ μου.

Αξιότιμοι κύριοι

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναγάγει το διάλογο σε ύψιστη τέχνη. Και, οδήγησαν την ανθρώπινη σκέψη στις έσχατες αλήθειες. Κι όχι μόνο από πνευματικής και ηθικής απόψεως, αλλά και καθαρά επιστημονικής. Παρόλη την έλλειψη τεχνικής υποδομής…
Αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν καλλιεργήσει τη σκέψη τους και δεν γνώριζαν την τέχνη του λόγου και του διαλόγου τους ονόμαζαν, σε αντίθεση με του Έλληνες, βαρβάρους.

Και ο χώρος του ιντερνέτ είναι, εκτός των άλλων, ένας κατεξοχήν χώρος διαλόγου. Και, σαφέστατα, διακρίνονται στο χώρο αυτό, εκείνοι, που διαλέγονται από αυτούς, που βαρβαρίζουν. Αυτοί, που αντιπαραθέτουν και αντιπαραβάλλουν ιδέες και επιχειρήματα σε αντίθεση με τους άλλους, που ανοητολογούν ή εκτρέπονται σε ύβρεις. Όμως…

Το αποκορύφωμα της βαρβαρότητας, στο χώρο του ιντερνέτ, είναι η-συχνά παρατηρούμενη-τακτική εκείνων, που ανίκανοι να αντιπαραβάλουν επιχειρήματα στην επιχειρηματολογία των άλλων, επιβάλλουν το φίμωτρο.
Βαρβαρότητα που στη σύγχρονη γλώσσα ακούει στο όνομα φασισμός.

Ο Χίτλερ έλεγε: «Έχουμε πολλούς τρόπους να εξουδετερώνουμε αυτούς, που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά μας»!
Και ασφαλώς, ανάμεσα σ’ αυτούς τους τρόπους, δεν συμπεριλάμβανε το διάλογο και την επιχειρηματολογία. Εννοούσε πρώτιστα, τη φυλακή, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις θανατικές εκτελέσεις και τις δολοφονίες.

Και ακριβώς δολοφονία είναι η κατάργηση ενός μπλογκ ή ενός ιμέηλ από κάποιους ανώνυμους κυρίους, που «χτυπάνε», εν ονόματι της οποιασδήποτε, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, αναιτιολόγητης και αμοραλιστικής τους επιλογής.

Θέλω να πιστεύω ότι επιλογή της Goglee-σε αντίθεση με τους «κυρίους» αυτούς- είναι ο διάλογος και όχι η βαρβαρότητα. Με όλες της εκφάνσεις και προεκτάσεις της….
Σε βάρος της επιβίωσης των λαών και των πολιτισμών τους.

Με τιμή

Παπα-Ηλίας Υφαντής

http://papailiasyfantis.wordpress.com
e-mail: papailiasyfantis11@gmail.com

ΥΓ. Θερμή παράκληση σε όσους γνωρίζουν αγγλικά και θέλουν να μεταφράσουν το διάβημά μου και να το αποστείλουν στη διεύθυνση της Google.

Ευχαριστώ

Παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου