Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Eνημέρωση για τις αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους


Ο Δήμος Αγρινίου κάνει γνωστό ότι στις 31 Αυγούστου 2010 λήγει η αποκλειστική προθεσμία για τις μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές Νοεμβρίου 2010.
Όσοι ενδιαφέρονται για μεταδημότευση και να εγγραφούν στον Δήμο μας, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, παρακαλούνται να προσέλθουν στον Δήμο μας , Χαριλάου Τρικούπη 10, 1ος όροφος, Γραφείο 9, τηλ. 2641033939 και να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τους Ευρωπαίους πολίτες που προέρχονται από τα 26 λοιπά κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοικούν στην χώρα μας .
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν με την συμμετοχή των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ακόμη δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν και οι κάτοχοι αδειών: αόριστης ή δεκαετούς διάρκειας , ως επί μακρόν διαμένοντες, ως μέλη οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. με πενταετή διαμονή, ως γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών με πενταετή διαμονή, ως αλλογενείς σύζυγοι ομογενών τέως ΕΣΣΔ και οι λοιποί αναγραφόμενοι στον νόμο. Και για αυτές τις περιπτώσεις η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 31/08/2010. Οι αιτήσεις υποβάλλονται εκεί όπου οι παραπάνω κατηγορίες υπέβαλλαν αίτηση για χορήγηση του εν ισχύει τίτλου διαμονής τους και εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή μόνιμη διαμονή από την υποβολή της αίτησης.
Στη τελευταία περίπτωση θα γίνεται ειδική επεξεργασία των αιτήσεων, καταχώρηση αυτών σε ηλεκτρονικό σύστημα, έτσι ώστε να εφαρμοστούν και οι διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.

1 σχόλιο:

  1. Καλά τόσο ασύντακτο τύπο ποιός φωστήρας στο Δήμο το έγραψε;
    Μου αρέσει που απυθύνεται και σε αλλοδαπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή