Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου τόσο το 2005 όσο και το 2007 χάθηκε μια μεγάλη και χρυσή ευκαιρία. Χάθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός όλος αυτός ο συρφετός της λαμογιάς, της διαπλοκής, της μίζας που χαρακτήρισε την Σημιτική διακυβέρνηση της χώρας.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Οι στυλοβάτες και τα αποκαλούμενα σημιτικά εξαπτέρυγα αν και ηττήθηκαν πολιτικά και αριθμητικά κατά κράτος συνέχισαν και εν ονόματι της ενότητας (επίπλαστης εν πολλοίς) και της κυβερνητικής προοπτικής να ελέγχουν με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους κρίσιμους τομείς τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και σε κοινοβουλευτικό-πολιτικό.
Και όλο αυτό το σύστημα που δεν ξηλώθηκε και έμεινε στο παρασκήνιο δοθείσης ευκαιρίας πλέον επιχειρεί μεθοδευμένα, με σχέδιο και πλέον μεθοδικά να έρθει ξανά στο προσκήνιο με φόντο τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με μοχλούς ανθρώπους που κατόρθωσαν να επιβάλλουν σε διάφορα επίπεδα στον κομματικό μηχανισμό αλλά και σε διάφορους άλλες θέσεις κλειδιά σήμερα στην Αιτωλ/νία δημιουργούν κλίμα και καταστάσεις που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε αξεπέραστα αδιέξοδα.
Τα εξαπτέρυγα αυτά με άψογη λειτουργία και καθοδήγηση αποτελούν ένα ενιαίο πλέον κέντρο που επιχειρεί το ψαλίδισμα του προσωπικά του πρωθυπουργού και ότι αυτός έχει επιτύχει. Με την υψηλή εποπτεία δύο βουλευτών του νομού ενός πρώην αλλά και στελεχών του έτσι και αλλιώς διαλυμένου κομματικού μηχανισμού ήδη προωθούν το μαύρο σχέδιο τους, ελπίζοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων να εδραιώσουν θέσεις στην Τ.Α. και στην χειρότερη που γι’ αυτούς είναι το ίδιο πράγμα να υποστεί το ΠΑΣΟΚ μεγάλη αυτοδιοικητική ήττα.
Μεθοδικότατα λοιπόν προωθούν δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα με μοχλό τους, πολύ συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης του νομού Αιτωλ/νίας (π.χ. Αχελώος T.V.). Ετσι εμφανίζουν τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου Αναγνωστόπουλο ως ιδανική λύση, προωθούν τον κ. Μπουλέ στη Ναύπακτο ως εναλλακτική λύση στο τοπικό «αδιέξοδο» ενώ στο Θέρμο προωθούν τη λύση Κωστακόπουλο απέναντι στον επί σειρά ετών πετυχημένο δήμαρχο.
Παράλληλα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού αβαντάρουν και ποντάρουν στην προσωπική πικρία του πολιτευτή Βασίλη Αντωνόπουλου για να ψαλιδίσουν και να θέσουν υπό αμφισβήτηση την επιτυχημένη θητεία του Παύλου Μοσχολιού.
Στην Αμφιλοχία ο δικός τους άνθρωπος έχει επιβληθεί εκ των πραγμάτων ενώ με μεθοδικό τρόπο και σχέδιο προωθούν τις λύσεις τους σε Δήμο Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας.
Το εν λόγω κέντρο αφού απέτυχε παταγωδώς στην επιβολή του άλλου σχεδίου που είχε εκπονήσει για τους Καλλικράτειους δήμους πλέον τα παίζει όλα για όλα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με μια άλλη εικόνα στο νομό και γενικότερα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μετά το Νοέμβριο του 2010, αυτό που δεν έγινε και δεν επιβλήθηκε το 2005 και το 2007 θα σημάνει και τον οριστικό τους πολιτικό θάνατο. Και αναγκάζονται πλέον να βγούν με όλα τα φανερά αλλά και εν υπνώσει όπλα τους στην πασαρέλα. Το παιγνίδι πλέον θυμίζει τον γνωστό «γύρο του θανάτου»! Η θα τον ολοκληρώσουν ή θα πέσουν και θα γκρεμοτσακιστούν.
Ευτυχώς για την κοινωνία τα σχέδια τους είναι πλέον γνωστά στα ανώτερα δυνατά επίπεδα και οι λύσεις που δρομολογούνται είναι πολύ μακριά από τις επιδιώξεις τους. Ευτυχώς υπάρχουν και πολιτικοί που μπορούν και φυλάσσουν Θερμοπύλες. Και τα πολιτικά λαμόγια που μερικά εξ’ αυτών σήμερα τα βλέπουμε, να φιγουράρουν στα εξάστηλα του αθηναϊκού τύπου, θα παραμείνουν στη λήθη του βρώμικου παρελθόντος τους. Θα παραμείνουν βουτηγμένα, στα λασπόνερα της διαπλοκής, της μίζας, της εξαγοράς που οδήγησαν την πατρίδα μας στο ταπεινωτικό σημερινό αδιέξοδο.
Έχουν γνώση οι φύλακες….


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου