Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ..... ΤΥΦΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΛΙΓΟΙ


******Διάβασα κάπου (τοπικό έντυπο αλλά και τοπικά μπλογκ) μια κριτική (παρόμοια λες και την έγραψε το ίδιο χέρι!!!) ότι δήμαρχοι δεν κάνουν απολογισμό της θητείας τους μπροστά στους πολίτες. Και δεν κάνουν, έλεγε η κριτική αυτή, γιατί πολύ απλά το έργο τους είναι μικρό και ανύπαρκτο. Διάβασα αλλά και άκουσα επίσης, με αφορμή την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού για τον απολογισμό δράσης του προηγούμενου διαστήματος ότι ο δήμαρχος δεν τολμάει, να κάνει εκδήλωση στο Παπαστράτειο για τον απολογισμό γιατί δεν θα πάει κόσμος!!!
Απίθανα πράγματα δηλαδή!
***** Καλά βρε μάγκες. Μια εκδήλωση μπροστά σε 180 άτομα είναι ενδεικτική του φόβου και της τόλμης ενός τοπικού άρχοντα ή πολιτικού και η έκθεση του μπροστά σε 20 δημοσιογράφους δεν είναι; Και καλά μπορεί και9 να μην είναι γιατί οι δημοσιογράφοι είναι…. «εξαγορασμένοι». Οι 100 σελίδες του εντύπου με τις δράσεις και τον απολογισμό που θα διανεμηθεί στους δημότες της πόλης του Αγρινίου, τί είναι; Δειλία; Ανυπαρξία έργου; Φόβος; Για πέστε μας ορέ λεβεντόπαιδα. Δημόσια, λοιπόν, γραπτά και ανά χείρας. Πάρτε λοιπόν για να έχετε…. Και να λέτε φυσικά…
***** Α, ξέχασα όμως. Δεν σας αρέσει η κεντρική πλατεία! Δεν σας αρέσουν οι πεζοδρομήσεις, δεν σας αρέσουν οι διανοίξεις, δεν σας αρέσουν οι ασφαλτοστρώσεις, δεν σας αρέσουν οι εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν σας αρέσουν τα έργα ανάπλασης στο γήπεδο του Παναιτωλικού, δεν σας αρέσουν οι εναέριοι ηλεκτροφωτισμοί, δεν σας αρέσει το πράσινο και οι δενδροφυτεύσεις, δεν σας αρέσουν οι διάφορες κοινωνικές υποστηρικτικές δράσεις, δεν σας αρέσει η δημοτική αστυνομία, δεν σας αρέσει η δημοτική αστυνομία και η ελεγχόμενη στάθμευση, δεν σας αρέσει η δημοτική Φιλαρμονική με τα εκατοντάδες παιδιά, το ΔΗΠΕΘΕ, οι νέες υδατοδεξαμενές και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, δεν σας αρέσει η ανάπλαση της παλιάς λαχαναγοράς, δεν σας αρέσει η δημοτική συγκοινωνία… Γενικά ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…..!
****** Και σε αυτό μπορεί να έχετε δίκιο. Γιατί όταν λες δεν μ’ αρέσει αυτό τότε κρίνεσαι για την αισθητική σου αντίληψη, την γνώση σου για τα πράγματα, τη γνώση σου για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μιας δημοτικής αρχής. Έχει δικαίωμα στο να λέει ο οποιοσδήποτε, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ αυτό ή το άλλο, έχει. Δεν δικαιούται όμως να λέει ότι δεν έγινε έργο. Γιατί τότε ή ΤΥΦΛΟΣ είναι ή ΑΣΧΕΤΟΣ ή απλά ΑΡΡΩΣΤΟΣ και εμπαθής. Αλλιώτικα ας παραδεχθεί ότι έγινε αρκετό και μεγάλο έργο αλλά ούτε αυτό μου αρέσει ούτε οι φάτσες αυτών που είχαν την ευθύνη να το κάνουν!!! Οπότε μιλάμε πλέον διαφορετικά…
****** Και μάλλον τότε…. μιλάμε με τη γλώσσα των κωφαλάλων! Δηλαδή με χειρονομίες….. και μου έρχεται τώρα στο νου η πρώτη-πρώτη…. Η πολυσυνηθισμένη όλων των ελλήνων…. Αυτή με τα ανοικτά δάκτυλα των δυο χεριών και τη συνοδευτική λέξη….:
ΟΡΣΕ ή καλύτερα πάρε να’χεις…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ,ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10.19. Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου (η ειρωνία σου δεν με αφορά); Τι αντίκρυσμα έχουν στην τοπική αγορά; Δηλαδή τι εννοείς δεν κερδίζει η αγορά (ποια είναι άραγε αυτή αγορά;) απο τα έργα και να γίνεται καλύτερη και ομορφότερη η πόλη μας; Μάθε λοιπόν αυτό που ξέρουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου οι Δήμοι δεν κάνουν πολιτική και δεν διαχειρίζονται ούτε την ανεργία ούτε την Οικονομική πολιτική του κράτους. Οι δήμοι και οι δημοτικές αρχές φροντίζουν και προστεύουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Χοντρικά και για να μάθεις κυρίως αναφέρονται στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών τους. Και απο κει και πέρα ότι κατορθώσουν. Αλλά αφού μίλησες για την αγορά ΜΑΘΕ λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΜΜΕΣΑ ή ΑΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!! Και τα τελευταία χρόνια να δεν με απατεί η μηνήμη μου κυβερνούσε αυτός ο χοντρομπαλάς που έπαιζε πακ-μαν και έβλεπε Λούκυ-λουκ στου Μαξίμου. Και αυτό το λέω επειδή αναφέρθηκες στην.... ΑΓΟΡΑ! Ακου τι αντίκρισμα έχουν στην αγορά τα έργα και οι δράσεις του Δήμου Αγρινίου; Ακου ρε Κεραμιδόγατε καλά κάνεις και ανεβάζεις τα σχόλια. Αλλά όχι και αυτά του κάθε πικραμένου και εντελώς άσχετου. Οχι κι' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οποιος δεν καταλαβαίνει τις ευεργετικές επιδράσεις των εργων του δήμου στο κέντρο, εκτός από εμπαθής και τυφλός, είναι και βλαξ, οπότε δύσκολα μπορείς να αντιπαρατεθείς μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε 1146 σημερα που κυβερνα η μη κυβερνητικη οργανωση ΜΚΟ ΠΑΣΟΚ βρηκες να γραψεις για εργα; τρια πακετα της βρωμοεοκ φαγανε οι σοσιαληστες ανδρεηδες σημιτηδες και λοιποι πασοκοι δεκο κλπ. τα εργα επρεπε να ειναι τριπλασια. τα πιο πολλα τα εκαναν οι ιδιωτες μαζι με ε.ε και πληρωνουμε πχ διοδια η ενοικια για δεκαδες χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ, Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ, Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ, Η ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΕΣ
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΊ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΕΜΠΑΘΕΙΣ Κ.Λ.Π ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ. ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ. ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. Οτι η πλατεία ήταν έργο απαραίτητο για την αγορά του Αγρινίου. ΜΥΘΟΣ. Κόστισε ένα σωρό χρήματα 2.000.000 εάν δεν απατώμαι και έγινε μόνο για την προβολή του Παύλου. Τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να πάνε αλλού. πχ. ΆΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΩΣ αιωρούμενο ή μη.
    2. Πεζοδρομήσεις είναι υποχρεωμένος να κάνει ο κάθε Δήμαρχος αφού εγκρίνονται τα κονδύλια για το λόγο αυτό και θα είναι ανόητο να μην τα χρησιμοποιήσει.
    3. Η όποια ενασχόληση του Δήμαρχου Παύλου με τα έργα που έγιναν αφορά τον προηγούμενο Δήμαρχο Θυμιο διότι ήταν δρομολογημένα.

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. Εταξε ή όχι ο Δήμαρχος ότι το Νέο Δημαρχείο στις πρώην καπναποθήκες Παπαστράτου θα ήταν έτοιμο το 2007 ; και αντί αυτού παρκάρουν εκεί τα αυτοκινητάκια τους όλοι οι ημέτεροι;
    2. Το Δημαρχείο που επρόκειτο να γίνει στα σφαγεία ματαιώθηκε αν και το πληρώσαμε σε μελέτη και μάλιστα βραβευμένη 2.000.000 ευρώ και αντί αυτού γίνεται ένα πάρκινγκ για το οποίο δεν χρειάζονταν καμία μελέτη.
    3. Το Πάρκο εγκαταλήφθηκε και η Δημοτική Επιχείρηση εντός αυτού παραδόθηκε σε κάτι περίεργους τύπους για νυχτερινό κέντρο. Ημέτεροι βέβαια.
    4. Ο φωτισμός αιωρούμενος ή μη αποτελεί το 1/5 της πόλης, με τα υπόλοιπα 2/5 να βρίσκονται στο σκοτάδι και το άλλο 2/5 να έχει τις παλαιές λάμπες και καλώδια.
    5. Ο Άγιος Χριστόφορος και η πέριξ αυτού περιοχή εγκαταλήφθηκε. Ο περίπατος του Αγρινιώτη πήγε περίπατο.
    6. Το δημοτικό στάδιο εμφανίζει εικόνα σεληνιακού τοπίου και οι εγκαταστάσεις του είναι αποσαθρωμένες. Το κλειστό βάζει νερό και μία μεγάλη πόλη αναγκάζει τα παιδιά της τον χειμωνα να παίζουν σε κάτι αποθήκες σχολείων που η φιλοτιμία κάποιων προπονητών τις μετέτρεψε σε κατ' ανάγκην γήπεδα.
    7. Το κυκλοφοριακό αντιμετωπίστηκε ως πηγή εσόδων. Δεν δημιουργήθηκαν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά που θα γράψουμε στο μέλλον, έτσι για να μην μας περνάνε για βλάκες, μου θυμίζουν κάτι από αποικιοκράτες και ιθαγενείς. Είανι σαν να μην έχεις πόδι και να σου δίνεται μία ευκαιρία να αποκτήσεις μηχανικό ώστε να περπατάς τουλάχιστον και αυτοί αφού σου έδωσαν ένα αναπηρικό καροτσάκι για να σε πείσουν ότι είναι καλύτερο από το πόδι, στο βγάζουν φωτογραφίες με φως και από όλες τις πλευρές, ακόμη και από ψηλά, τις βάζουν σε άλμπουμ, καλούν και πέντε φίλους να τους ενημερώσουν για το έργο αυτό και μετά εσύ θα είσαι και πολύ ΓΆΙΔΟΥΡΙ αν πεις ότι θα ήθελες το καλύτερο για σενα που ήταν φυσικά το πόδι.

    ΠΑΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΟ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΓΩΠΑΘΗΣ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ.

    Α, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ. ΕΓΩ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΌΤΑΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΑΝΤΙΑ ΕΣΥ. ΚΟΨΤΟ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ...ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΙΣΑΩΡΗ ΒΟΛΤΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΩ ΕΜΠΑΘΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή