Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σκοπός να γίνει κορυφαίος αθλητικός θεσμός το τρίαθλο στην Τριχωνίδα (φωτο-video)

        
spo-trichonian-triathlo8Με περισσότερους από 100 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή το πρώτο τρίαθλο στην λίμνη Τριχωνίδα και στη θέση Δογρή, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου «Τρίτωνας». Για την προβολή της διοργάνωσης και την ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για την διοργάνωση νωρίτερα σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, απο το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σκοπός του αγώνα είναι η καθιέρωσή του σε έναν από τους καλύτερους θεσμούς και η ανάδειξη της Τριχωνίδας.
spo-trichonian-triathlo7Οι διοργανωτές θεωρούν πως η επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, που αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή,  θα αποτελέσει και τη βάση για μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον με επίκεντρο την Τριχωνίδα.
Στον αγώνα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές , πάνω από 100, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό  (ενδεικτικά αναφέρουμε την Γερμανία και το Βέλγιο).
spo-trichonian-triathlo6Όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρος του «Τρίτωνα» κ. Κώστας Πιστιόλας, όσο και τα μέλη του κ. Ντίνα Κατσαρή, κ. Λαμπρακόπουλος και κ. Σκόνδρας, σκοπός της διοργάνωσης  είναι η ανάπτυξη της Τριχωνίδας και της μοναδικότητας του τόπου, καθώς, σύμφωνα με γνώστες των αθλητικών δρώμενων η Τριχωνίδα μπορεί να αποτελέσει σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις καλύτερες πίστες για θαλάσσια αθλήματα.
spo-trichonian-triathlo5Ο κ. Πιστιόλας ειδικότερα τόνισε ότι το Αγρίνιο είναι μια από τις πρώτες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας στο οποίο διοργανώνονται αγώνες τριάθλου. «Μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο θεσμό τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Πιστιόλας, ο οποίος υπενθύμισε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί και το καθιερωμένο πλέον για την Τριχωνίδα πρωτάθλημα του θαλάσσιου σκι.
spo-trichonian-triathlo4Άθλημα «γεννημένο» για να διεξάγεται στην Τριχωνίδα, χαρακτήρισε το τρίαθλο η εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του «Τρίτωνα”  και τ. αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρή, ενώ τόσο ο κ. Λαμπρακόπουλος όσο και ο κ. Σκόνδρας έδωσαν τα χαρακτηριστικά του τριάθλου. Ο επίπονος αγώνας τριάθλου απαρτίζεται από τρία αθλήματα: Κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κολύμβηση είναι 750 μέτρα στη λίμνη Τριχωνίδα, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο. Η ιδιαιτερότητα  του αγώνα έγκειται στο γεγονός, ότι το κολύμπι γίνεται στα  νερά της λίμνης, που το διαφοροποιεί από το κολύμπι στο κολυμβητήριο. Παράλληλα και ο βαθμός δυσκολίας συνολικά του αγώνα θεωρείται υψηλός και γι’αυτό αποτελεί πρόκληση για τους αθλητές του είδους.
spo-trichonian-triathlo1Αξίζει να τονίσουμε ότι από το 2000 υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το άθλημα που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Δογρή, στο κτήμα Πιθάρι, ενώ στο σημείο θα είναι και ένας εκ των καλύτερων αθλητών στο είδος σε παγκόσμιο επίπεδο ο κ. Βασίλης Κρομίδας.
 Στόχος του «Τρίτωνα» είναι η σπουδαία αυτή διοργάνωση του τριάθλου να ενταχθεί σε κάποιον διεθνή αθλητικό θεσμό, αφού ήδη έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά – αθλητές από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου