Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ...







Σε … «χαλαρούς ρυθμούς» φαίνεται να κινείται η κυβέρνηση στο θέμα της ρύθμισης με τις 100 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο. Όπως όλα δείχνουν, η πολυαναμενόμενη ρύθμιση...
δεν θα έρθει ούτε αυτήν την εβδομάδα προς ψήφιση, εκτός αν επισπεύσει τις εξελίξεις το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις διορίες που λήγουν την Τρίτη για την πληρωμή τριών φόρων ταυτόχρονα (ΦΠΑ και δόσεις εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ) και καθώς πολλοί δεν μπορούσαν την Κυριακή να εκδώσουν εκκαθαριστικά πληρωμής επειδή το Taxisnet υπολειτουργούσε λόγω εργασιών συντήρησης, στην κυβέρνηση ασχολούνται με την έλευση των επικεφαλής της Τρόικα, χωρίς να προχωρά η ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, την οποία έχουν άμεσα ανάγκη οι πολίτες.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, που είναι συναρμόδιο με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό, έλεγε ,όταν ερωτήθηκε για το αν θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα  ρύθμιση, πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Εμείς κάναμε την πρότασή μας. Περιμένουμε τη γνώμη του ΥΠΟΙΚ».

Πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Πρωθυπουργός, με βάση αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, δώσει εντολή να προχωρήσει σε μία παρέμβαση, για να κλείσει η εκκρεμότητα.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ η Τρόικα φέρεται να έχει κάνει δεκτή τη λύση για 48-72 δόσεις και ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (ως αντιπολίτευση) έχει εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ρύθμιση με 84 δόσεις, στην κυβέρνηση επί σχεδόν ένα μήνα προαναγγέλλουν –μέσω διαρροών και δηλώσεων- μια ρύθμιση με 72 ως 100 δόσεις, η οποία όμως δεν εμφανίζεται. Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις (αναμενόταν να συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στην τροπολογία για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ) η διάταξη πλέον πάει για Οκτώβριο και βλέπουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου