Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Καθήλωσαν τα καρτ στο 6ο Pick Πάτρας: 9ος ο Αγρινιώτης Π. Πλιάτσικας

        
spo-pick-telikos1Tη δική του θέση στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απέκτησε το 6ο P.I.C.K. Λουξ COLA, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Το Διεθνές Σιρκουί Καρτ για έκτη συνεχόμενη χρονιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και απέδειξε ότι αποτελεί ένα από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χιλιάδες κόσμου, από την Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα και παρακολούθησαν το διήμερο αγωνιστικό μέρος του 6ου P.I.C.K. Λουξ COLA, καθώς και τις παράλληλες δράσεις, events και επιδείξεις που εκτίναξαν την αδρεναλίνη στα ύψη.
spo-pick-telikos2Για δύο ημέρες η δράση για επισκέπτες, θεατές, αγωνιζομένους, ομάδες υποστήριξης, φορείς, χορηγούς κλπ, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Αγωνιστικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, πρωτότυπα, drift cars, ένταση, δυνατοί ρυθμοί, δημιούργησαν μια «εκρηκτική» ατμόσφαιρα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, ενώ η πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σταθμό pit.
spo-pick-telikos3Εκτός όμως, από τους επισκέπτες και τους θεατές που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά και οι ομάδες με τα ριψοκίνδυνα show που έκοβαν την ανάσα, τη διοργάνωση παρακολούθησαν και δεκάδες ανταποκριτές ελληνικών και ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι αναγνώρισαν για ακόμη μία φορά την Οργανωτική επιτυχία του θεσμού, αλλά και τη συμβολή της διοργάνωσης στην ανάδειξη και προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Πλέον το P.I.C.K. έχει γίνει «συνώνυμο» της Πάτρας προσφέροντας συναρπαστικές συγκινήσεις, ενώ ως θεσμός συμβάλει καθοριστικά στην προβολή της πόλης και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδος.
spo-pick-telikos4ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ
Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρέθηκαν κι εφέτος οι δεκάδες οδηγοί των καρτ που έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, ενώ αναγνώρισαν την επιτυχή έκβαση των αγώνων που για ακόμη μία φορά έγιναν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Οι φετινές συμμετοχές και στις πέντε κατηγορίες άγγιξαν τις 70, ενώ οι οδηγοί προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες και ανεβάζοντας τους σφυγμούς στις… 18.000 στροφές! Ξεχωριστή και η παρουσία των Πατρινών αθλητών, οδηγών καρτ, οι οποίοι μας έκαναν υπερήφανους, κερδίζοντας την καρό σημαία του τερματισμού, είτε στους ημιτελικούς, είτε στους τελικούς αγώνες.
spo-pick-telikos5Η ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ
Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι ακροβατικές ομάδες που έκοβαν την ανάσα με τα ριψοκίνδυνα show που παρουσίασαν. Ο μοναδικός Ricardo από την Πορτογαλία, επικεφαλής της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado» μας χάρισε μοναδικές στιγμές με ακροβατικά πάνω σε δύο τροχούς, αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο του όχημα SMART. Επίσης εμφανίστηκε η κορυφαία ομάδα «KOSMOCAR EKO DUCATI TEAM» με τους οδηγούς της Λευτέρη Πίππο και Γιώργο Παπασταύρου και τις πανέμορφες Ducati Panigale, ενώ απολαύσαμε ένα υπέροχο Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο. Παράλληλα, ξεχωριστή ήταν και η παρουσία δύο οχημάτων 4χ4 της Πατρινής ομάδας «skarta ekato… Off Road Team». Όμως, για ακόμη μία χρονιά, στη διάρκεια των αγώνων, εμφανίστηκε και το safety car, που φέτος ήταν ένα NISSAN GT-R με απόδοση πάνω από 1000 hp, το οποίο εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του.
Να σημειωθεί, πως σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, στην πλατεία Γεωργίου βρίσκονταν παλαιά οχήματα της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.ΙΑ), τα οποία το πρωί της Κυριακής «βγήκαν» και στην κεντρική πίστα, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να τα θαυμάσουν, ενώ ο κόσμος απόλαυσε και τις Formula Gloria εν κινήσει.
Τέλος, την εμφάνιση της στο 6ο PICK ΛΟΥΞ COLA έκανε και η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και το πρωτότυπο όχημα «TRIREME» της ομάδας POSEIDON του ΤΕΙ Πειραιά.
spo-pick-telikos6ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Κ. ΣΤΙΚΟΥΔΗ
Η μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών που έδωσε το δικό της ξεχωριστό «χρώμα» στο 6ο PICK Λουξ COLA, ήταν η συναυλία της εντυπωσιακής, Κατερίνας Στικούδη, στην πλατεία Γεωργίου, το βράδυ του Σαββάτου.
Η Κατερίνα Στικούδη έδωσε μια μοναδική συναυλία στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου ξεσηκώνοντας το κοινό της, αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Πάτρας, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή και στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης καθώς κράτησε την «καρό σημαία» στον τελικό της κατηγορίας SUPER.
Το 6ο PICK Λουξ COLA απέδειξε κι εφέτος ότι η Πάτρα και η Αχαΐα είναι το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, που μπορεί να υποστηρίξει οργανωτικά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ αναδείχτηκε και πάλι η αναγκαιότητα κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας.
spo-pick-telikos79ος στον τελικό της Rotaz Senior ο Π. Πλιάτσικας
Στον τελικό της κατηγορίας Rotax Senior, όπου υπήρχε και Αγρινιώτικη συμμετοχή, ο Παναγιώτης Πλιάτσικας τερμάτισε 9ος.
Αναλυτικά το αποτέλεσμα του τελικού στην κατηγορία του Αγρινιώτη αθλητή:
spo-pickpatras-pliatsikas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου