Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος εκφράζει τη Δημοκρατική Παράταξη;...








Το ...ξέσπασμα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου και φύσει πράου ανθρώπου, προκάλεσε η συζήτηση που ξεκίνησε, με το ΠΑΣΟΚ και αίφνης τη ΝΔ (!) να διεκδικούν την πατρότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. «Θα ήταν αστείο, αν...
δεν ήταν θλιβερό και ενδεικτικό της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Τσακώνεται λέει η ΝΔ με το σημερινό ΠΑΣΟΚ για το ποιος εκφράζει τη "Δημοκρατική Παράταξη"!», λέει, σπεύδοντας να απαντήσει : «Κανένας βέβαια από τους δύο!»
Για τη ΝΔ, σημειώνει ότι δεν θα μπορούσε εξ ορισμού, ούτε ιστορικά ούτε πολιτικά, καθώς η Δημοκρατική Παράταξη με την ιστορική της έννοια από τις αρχές του 20ου αιώνα ήταν η αντίπαλη προοδευτική πολιτική δύναμη, ριζοσπαστική, αντιβασιλική και αντιδεξιά, που εξέφραζε το λαϊκό αίτημα για δημοκρατική και κοινωνική αλλαγή.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως, έχουν όσα λέει για το «σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ», που κατά τη γνώμη της επίσης δεν μπορεί να εκφράσει την Δημοκρατική Παράταξη.
Γιατί; Διότι, όπως σημειώνει, «έχει στρατηγική επιλογή τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά κατεύθυνση, ταυτίζεται πολιτικά και συγκυβερνά με τη ΝΔ».
Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζει «πολιτική ειρωνία» την επιλογή αυτής της ονομασίας για να δοθεί και τυπικό τέλος στο ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο.
Όσο για τον κόσμο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, επισημαίνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι «έχει προ πολλού αποχωρήσει και στρέψει την πλάτη του στην συγκυβέρνηση, στις πολιτικές της και στους πρωταγωνιστές της».
Και όποιος έχει αφτιά, ακούει...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου