Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραίτηση Σαμαρά ζητά ο Τζιτζικώστας

 
Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ενδεχόμενης παραίτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να προχωρήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας - ο οποίος είχε κατέβει ως «αντάρτης» στις περιφερειακές εκλογές - τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στον Alpha: «Ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο και την ταυτότητά της» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το περασμένο Σάββατο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε γράψει στο Facebook για τα 40 χρόνια της ΝΔ:
«Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου