Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Δραγασάκη μέσω Παπανδρέου!

karydis-436x330.jpg

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κοροϊδεύουν και υποτιμούν τον ελληνικό λαό» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη στην Realnews...

«Ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα κάνει πέρα τα περί σεισάχθειας και της μονομερούς διαγραφής του χρέους και εισηγείται να εφαρμοστεί αυτό που ήδη εφαρμόζεται από το 2012, όταν έγινε το πιο εντυπωσιακό κούρεμα σε παγκόσμιο επίπεδο και η ριζική αναδιάρθρωση του χρέους!!
Διότι προφανώς η μακρά περίοδος χάριτος και η εντυπωσιακή επιμήκυνση της μέσης διαρκείας του χρέους στα 16.5 χρόνια (2.5 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) είναι αυτό που ονομάζει ο κ. Δραγασάκης «απόσυρση χρέους».
Μήνες τώρα μιλάμε για παραμετρικές αλλαγές και για επιμήκυνση, όπως και για περαιτέρω μείωση επιτοκίων. Όλα αυτά είναι σημαντική μείωση του χρέους Και αυτό θα γίνει.
Από την άλλη πλευρά οι κκ. Λαφαζάνης και Κατρούγκαλος συνεχίζουν να μιλούν για μονομερή κατάργηση των μνημονίων και κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Κάποιοι το παίζουν «ρεαλιστές» και κάποιοι «επαναστάτες».
Όλοι μαζί όμως κοροϊδεύουν και υποτιμούν, ασύστολα τον ελληνικό λαό βάζοντας σε κίνδυνο όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί, μετά από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ας σταματήσει πια τα πυροτεχνήματα και τους αυτοσχεδιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και ας έρθει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να μάθει έστω τι συμβαίνει με το χρέος. Ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιδείξει η φιλόδοξη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.» [real]
 
 
Εpikairo: Το ΠΑΣΟΚ απαντά δια μέσου του εκπρόσωπού του τύπου Δημήτρη Καρύδη και χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το εντυπωσιακό κούρεμα του 2011, αυτό το οποίο έφερε ο Παπανδρέου τέλη Οκτωβρίου του 2011 και του ζητήθηκε το κεφάλι επί πίνακι. Θυμίζουμε τη δήλωση του κολλητού του Βενιζέλου, κυρίου Καρύδη στις 03/11/2011:
 
«Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Βρισκόμαστε μπροστά στη χειρότερη εξέλιξη που μπορούσε να συμβεί για τη χώρα και την παράταξή μας. Έχουμε μια Κυβέρνηση που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ενώ η ίδια δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της και τις αποφάσεις της.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες στον Πρόεδρο και σε όλα τα ηγετικά μας στελέχη. Σε αυτούς που πήραν, από ότι αποδείχθηκε, πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις χωρίς να ενημερώσουν κανένα αλλά και σε αυτούς που τις ευλόγησαν χωρίς να σηκώσουν ανάστημα. Εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα.
Η χώρα μας είναι μετέωρη. Ο λαός μας, στο όνομα του οποίου γίνονται όλα αυτά, είναι άφωνος και εξοργισμένος για το διασυρμό της.
Οι ώρες που ζούμε είναι ώρες ιστορικής ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα.
Πάνω και πρώτα από όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε την σταθερή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Ο πόνος και οι θυσίες του λαού μας δεν πρέπει με τίποτα να πάνε χαμένες.
Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας είναι η μόνη λογική και υπεύθυνη στάση για να μπορέσει η πατρίδα μας να σταθεί στα πόδια της και να πάμε με ομαλό τρόπο στη λαϊκή ετυμηγορία.»

 
 
Ακόμη νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2011, ο Καρύδης διαφωνούσε με τις πολιτικές που τελικά οδήγησαν στο ''πιο εντυπωσιακό κούρεμα σε παγκόσμιο επίπεδο'', λέγοντας τα εξής:
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου όντας Οικονομολόγος, θεωρείτε ότι έκανε ή κάνει σωστά βήματα ώστε η χώρα να δει έστω και ελάχιστο φως στο τούνελ που διανύει;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου με άστοχες δηλώσεις του διέψευσε προσδοκίες. Τα οριζόντια, άδικα και επώδυνα μέτρα δεν είναι λύση. Αρκετές φορές δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών είναι μόνιμη επιδίωξη. Το μεγάλο στοίχημα όμως για την Ελλάδα είναι να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης με διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος στη Δημόσια Διοίκηση έτσι ώστε η Ελλάδα από καταναλωτική χώρα να γίνει παραγωγική. Κύριο μέλημα μας είναι η μείωση της ανεργίας. Η αναποτελεσματικότητα δημιουργεί διαψεύσεις και η κοινωνική αδικία μεγάλες αντιδράσεις. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι κορυφαίο θέμα όπως και η φορολόγηση των εκατοντάδων δισ. που διέφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη ταχύτητα. Η αξιοποίηση του επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ αποτελεί μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησης. Τότε και μόνο τότε θα δούμε «φως στο τούνελ».

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφιστεί ως ένα μόνο άρθρο και όχι ως ξεχωριστά τμήματα. Αν τελικά γίνει έτσι θα το ψηφίσετε;

Όπως αποφασίστηκε τελικά για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα γίνει αναλυτική συζήτηση στη Βουλή. Τόσο στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών όσο και στην Ολομέλεια. Κατ΄ αρχήν θα συζητηθεί στο σύνολό του και μέσα σε λίγες ημέρες θα συζητηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που αφορούν τα επιμέρους θέματα : αποκρατικοποιήσεις, φορολογικά, διαρθρωτικές αλλαγές στη Διοίκηση κτλ. Άρα θα έχουμε μια αναλυτική διαδικασία συζήτησης και αποφάσεων χωρίς κατεπείγουσες διαδικασίες και μονά άρθρα. [dealnews]


  
Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ της περιόδου πριν την ανατροπή Παπανδρέου, ο Δημήτρης Καρύδης κινήθηκε προς τον Γιώργο Παπανδρέου με υψωμένο το δάχτυλο και του ζήτησε να παραιτηθεί με απύθμενο θράσος. Σήμερα, επικαλείται το κούρεμα που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να επιτεθεί στον Δραγασάκη, ο οποίος, βέβαια, είναι έτοιμος να πάει στο Καστελόριζο και να επαναλάβει λέξη προς λέξη το διάγγελμα Παπανδρέου!
 
Πόση υποκρισία αντέχει ακόμη τούτος ο τόπος;
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8766-to-pasok-apanta-ston-dragasaki-meso-papandreou?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.TUEFB1Xt.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου