Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στον δρόμο που χαράζει ο Μωραϊτης, να τολμήσουν και να ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

      
moraitis_13122013.jpg

«Βόμβες» μέσω του Real.gr από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, που θέτει προϋποθέσεις για την ψήφο του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ζητά νέα στρατηγική και ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική, στην εκδήλωση για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας. [real.gr]
Συγκεκριμένα, με τις δηλώσεις του στο Real.gr, ο Θάνος Μωραΐτης:
 
• Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θέτοντας προϋποθέσεις για την ψήφο του, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση!
 
«Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να αποτελέσει απλά σύμφωνο κυβερνητικής επιβίωσης και διάσωσης για κάποιους. Δεν μας αφορά η πολιτική επιβίωση κανενός. Μας αφορά αποκλειστικά η χώρα και η κοινωνία. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η παράταση της κυβερνητικής θητείας δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα. Δεν μπορεί η σταθερότητα να συμβαδίζει με την συνέχιση αυτής της πολιτικής.
 
Και πάνω από όλα δεν μπορεί να στέλνεται ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία». Ταυτόχρονα ζητά από το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει μέσω συμφωνίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «ένα νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας, προγραμματικής συμφωνίας και πάνω απ' όλα αλλαγής πολιτικής».
 
• Ζητά «νέα στρατηγική και ηγεσία» στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξαναβρεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Και αυτό δεν θα γίνει ούτε με δημόσιες σχέσεις ούτε με τακτικισμούς. Απαιτείται συγκροτημένο προοδευτικό σχέδιο, ατζέντα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, νέα στρατηγική και ηγεσία».
 
• Αρνείται να μπει στη συζήτηση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας συντρόφους του ότι διαπραγματεύονται να παραδώσουν τα απομεινάρια της παράταξης με όρους διάλυσης στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «Γιάλτα της κεντροαριστεράς»:
 
« Κάποιοι μπορεί να θέλουν να διαπραγματευτούν με όρους διάλυσης και να κάνουν την Γιάλτα της κεντροαριστεράς, παραδίδοντας τα απομεινάρια της από τώρα. Προσωπικά - και δεν είμαι ο μόνος - λέω ότι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας. Χρειάζονται αλλαγές παντού, σε όλα τα επίπεδα τώρα. Μιλάω με πραγματική αγωνία και δεν σιωπώ ώστε να κερδίσω πολιτικό διαβατήριο για μια επόμενη μέρα όπου όλα θα έχουν διαλυθεί».
 
• Επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική: «Η μόνη χειροβομβίδα που κρατούσε ο κ. Σαμαράς ήταν μια από αυτές που πετούσε συνεχώς μέχρι το 2011 ανατινάζοντας όποια απόπειρα συμπαράταξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.
 
Αν θέλαμε να μιλήσουμε με τέτοιους όρους το ΠΑΣΟΚ ήταν που παρέλαβε όχι απλά χειροβομβίδα, αλλά την πυρηνική βόμβα της χρεωκοπίας και του ελλείμματος στο 16% από τον συμμαχητή - όπως τον χαρακτήρισε - του κ. Σαμαρά, τον κ. Καραμανλή. Είναι πραγματικά η πλήρης αντιστροφή της ιστορίας να μιλά για στάση ευθύνης».
 
Epikairo: Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μωραϊτη, γιατί δεν φοβάται να πει την αλήθεια. Με τόλμη ζητά το αυτονόητο, την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τολμά να επιτεθεί στον Σαμαρά ευθέως και όχι με τριαντάφυλλα, όπως έκανε ο Καρύδης. Ο Μωραϊτης επαναλαμβάνει κι αυτό που έχουμε υποστηρίξει από εδώ: Ότι η ψήφος για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι αυτονόητη για το ΠΑΣΟΚ, αλλά προϊόν μιας ξεκάθαρης πολιτικής και ιδεολογικής επιλογής.
 
Ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι από την πλευρά Βενιζέλου καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας και συνδιαλλαγής: Όποιος ασκεί κριτική στον "ηγεμόνα", γίνεται κατευθείαν στόχος, με τις διαρροές περί διαγραφών να δίνουν και να παίρνουν. Παράλληλα, όποιοι βουλευτές αντιτίθενται στους σχεδιασμούς Βενιζέλου, πληρώνουν το μάρμαρο στις εκλογικές τους περιφέρειες, με την πρόωθηση υποψηφιοτήτων που είναι αρεστές στον Βενιζέλο. Κλασσικό παράδειγμα η περίπτωση Σαχινίδη στην Λάρισα, όπου δεν πρόλαβε να "κρυώσει" η παραίτησή του από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και ο Ulysses αμέσως έσπευσε να ευνοήσει τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας Νίκο Τσιλιμίγκα (ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ).
 
Απέναντι σ' αυτό το κλίμα λοιπόν, της γκανγκστερικής λογικής: "ή έρχεσαι με θεσούλα και το βουλώνεις ή δεν έρχεσαι αλλά πάλι το βουλώνεις διά των εκβιασμών", οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να φοβηθούν, αλλά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μωραϊτη, του Σαχινίδη και του Χρυσοχοϊδη, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ευθέως, πολιτικά και ΠΑΣΟΚικά. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και κανένα. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος και όσο γρηγορότερα επιλυθεί, τόσο το καλύτερο για την παράταξη και την χώρα..
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8764-ston-dromo-pou-xarazei-o-moraitis-na-tolmisoun-kai-na-akolouthisoun-kai-alloi-vouleftes-tou-pasok?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.DlBevIOG.8TVILCZM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου