Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινωνία Μπροστά: να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μισθωμένα δημοτικά ακίνητα

         
po-enfiaΣτο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, στις 22-9-2014, ο Συνδυασμός  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», ζήτησε να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της επιβολής ΕΝΦΙΑ στα Μισθωμένα Δημοτικά Ακίνητα που θεσπίστηκε με το Ν. 4223/13, πράγμα το οποίο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης, δεν έγινε δεκτό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:
Πέραν του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος φόρος είναι άδικος και αντισυνταγματικός και στοχοποιεί μισθωτούς, άνεργους, μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο, ήρθε το “κερασάκι” στην τούρτα να πληρώνουν και οι Δήμοι ΕΝΦΙΑ για μισθωμένα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους!
Εάν κάτι τέτοιο εφαρμοσθεί ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα επιβαρυνθεί με 12.000 ευρώ το χρόνο για τα συγκεκριμένα ακίνητα.
Σήμερα, που το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως – δες ακίνητα Δ.Κ. Κατοχής – και με δεδομένο ότι υπάρχουν οφειλές εκμισθωτών προς το Δήμο, έρχεται η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να δημιουργήσει επιπλέον οικονομικά προβλήματα στο τεράστιο ζήτημα αφαίμαξης πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτείνοντας την οικονομική της δυσπραγία.
Με βάση τα παραπάνω ο συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» πιστεύει ότι:
Το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να λάβει απόφαση κατάργησης όχι μόνο στα μισθωμένα δημοτικά ακίνητα, αλλά και συνολικά του ΕΝΦΙΑ-λτη της κοινωνίας γενικότερα.
Τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ – ΚΕΔΕ) να διεκδικήσουν και να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση, για την κατάργησή του στα μισθωμένα δημοτικά ακίνητα.
Υ.Γ. Στις 26-9-2014 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης οι συμπληρωματικά ωφελούμενες μητέρες για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Από την συνημμένη κατάσταση προκύπτει ότι έγιναν αποδεκτές μόνον εννέα (9) αιτήσεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν περίπου ογδόντα (80) ωφελούμενες μητέρες. Και γι’ αυτό το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22-9-2014 δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που είχαμε προειδοποιήσει!
Τα συμπεράσματα δικά σας…   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου