Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μωραΐτης: Το ΠΑΣΟΚ απαιτείται να προχωρήσει με νέα ηγεσία

Μωραΐτης: Το ΠΑΣΟΚ απαιτείται να προχωρήσει με νέα ηγεσία

Μίλησε ανοιχτά για το ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη επανακαθορισμού του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος με νέα ηγεσία, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και πώς θα σταθεί απέναντι στο νέο Ασφαλιστικό και στο ενδεχόμενο νέων απολύσεων

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για το ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη επανακαθορισμού του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος με νέα ηγεσία, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και πώς θα σταθεί απέναντι στο νέο Ασφαλιστικό και στο ενδεχόμενο νέων απολύσεων.

«Απαιτείται επανακαθορισμός του ιδεολογικού μας στίγματος, αξιόπιστες πολιτικές θέσεις, δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και νέα ηγεσία. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την ευθύνη του», δηλώνει ο βουλευτής σε σημερινή του συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία», επισημαίνοντας ότι από το κόμμα λείπει ο μεγάλος σύμμαχός του, η κοινωνία.

Και συνεχίζει, λέγοντας: «Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό. Απαιτείται συγκεκριμένη πρόταση για μεταρρυθμίσεις και ρήξεις σε όλα τα επίπεδα. Είμαι υπερ της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν μπορεί μετά το λάθος της Ελιάς να υπάρξει και δεύτερο».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιες είναι οι πολιτικές στοχεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο ίδιος απαντά: « Δεν ερμηνεύω προθέσεις κανενός. Αυτό που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι οι τοποθετήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή του Ζαππείου, την οποία εγώ προσωπικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα.

Τέλος, αναφέρεται και στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «η παράταση του βίου της κυβέρνησης με την εκλογή Προέδρου δεν είναι λευκή επιταγή. Εμάς μας αφορά η χώρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου