Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Βελτιωμένος αλλά μέχρι … το “Χ” (video)

        
sup-ergotelis-panai1
Καλύτερος από τα προηγούμενα ματς της εβδομάδας ο Παναιτωλικός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και διατήρησε το αήττητο (1-1) στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν  πιο ουσιαστικοί  και κυρίως στα πρώτα 45΄εδειξαν και τις επιθετικές τους δυνατότητες που θα μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν περισσότερο από μια φορά. Καθοριστικό ρόλο στο ματς σαφώς και έπαιξε η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα που έχασε ο Κάππελ. Αν ο Ολλανδός ευστοχούσε στο τετ-α-τετ με τον Τσέρνι και σκόραρε για 2η φορά  σίγουρα θα υπήρχε ένα διαφορετικό β΄ μέρος.  
Η  κλασσική αυτή ευκαιρία αυτή έδειξε ότι επηρέασε όχι μόνο τον παίκτη, αλλά και την ομάδα στο β΄ μέρος.    
Η παρουσία του Έρικ Μορένο στην κορυφή της επίθεσης και η θέση στην αρχική 11αδα του Παναγιώτη Κόρμπου  του  ήταν τα κλειδιά της μεταμόρφωσης του Παναιτωλικού στο Παγκρήτιο κόντρα στον αγώνα με τον  Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι με πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και πίεση ψηλά στον χώρο του κέντρου  μπόρεσαν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Ράφαελ.  Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας και με τους ταχύτατους Μορένο, Κάππελ και Μαρτίνες έφεραν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς των γηπεδούχων.  Στο διάστημα  αυτό όποτε χρειάστηκε ο Ράφαελ πιστοποίησε την ανοδική του απόδοση αγώνα με αγώνα και έδειξε ότι παραμένει ο πλέον σταθερός παίκτης της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.  Ο Μορένο πέρα από το γκολ που επέτυχε, το πρώτο του στο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να σκοράρει και 10΄αργοτερα αλλά από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Εργοτέλης – Παναιτωλικός 1-1 HL 5η αγωνιστική από greeksuperleague
Στην επανάληψη έγινε ένα διαφορετικό ματς με τον Παναιτωλικό να παρουσιάζεται αγνώριστος και αγχωμένος με στόχο να κρατήσει το σκορ. Δεν είχε τα τρεξίματα και την ανάπτυξη του α μέρους, ενώ δεν βοήθησε την ομάδα και η αλλαγή του Χάβου που αντικατέστησε τον Κόρμπο με τον Παπουτσογιανόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και έδιναν συνεχώς νέες επιθέσεις στην ομάδα του Δερμιτζάκη.  Έτσι η επιθετικότητα των κίτρινων του Εργοτέλη ήταν εντυπωσιακή και για 20΄η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν σε διαρκή κίνδυνο. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Λυκογιάννη στο 60΄απλα επιβεβαίωσε την εικόνα του ματς.
Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς προς το τέλος του και στο 91΄θα μπορούσε να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο, αν το δυνατό σουτ του Μορένο δεν έβρισκε στο πόδι του Γιοβάνοβιτς και δεν κατέληγε λίγα εκατοστά άουτ από την εστία του Τσέρνι.
Συμπερασματικά ο Παναιτωλικός έκανε βήματα μπροστά τουλάχιστον για ένα ημίχρονο και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες . Είχε όμως και αρκετά νεκρά διαστήματα στο παιγνίδι του. Η μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό του κομμάτι  πρέπει πλέον να είναι ο άμεσος στόχος του.
Γ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου