Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ηράκλειο πάει την έκθεση ο Παπανδρέου




Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Επανεμφάνιση στο εσωτερικό πολιτικό προσκήνιο ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η Έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» , που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο και πυροδότησε τη κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα.

Πρώτος σταθμός το Ηράκλειο Κρήτης, όπου αναζητείται ελεύθερη αίθουσα άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να εκτεθούν τα ντοκουμέντα εντός του Οκτωβρίου.

Ομιλητής στην εκδήλωση προγραμματίζεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα με την Έκθεση θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση νέων από όλη την Κρήτη με θέμα την ανάπτυξη της νήσου.

Η επιμόρφωση των νέων αποτελεί τη νέα δραστηριότητα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Συμπόσιο της Σύμης, στις Σπέτσες, το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά την Κρήτη η Έκθεση θα περιοδεύσει σε περιοχές όπως η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Σάμος και η Κοζάνη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες περιφέρειες και πόλεις της χώρας. Σε κάποιες εξ αυτών θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πλην όμως το επόμενο διάστημα έχει προγραμματισμένα νέα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η νέα κινητικότητα του Γιώργου Παπανδρέου θορυβεί τη Χαριλάου Τρικούπη, η ηγεσία της οποίας θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό ως τον βασικότερο εσωκομματικό της αντίπαλο και ως ένα πραγματικά απρόβλεπτο παίκτη, από τη στιγμή που διαμηνύει με όλους τους τρόπους ότι παραμένει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ –παρότι πληγωμένος-διαθέτει απήχηση στην κοινωνία σε σύγκριση πάντα με τους διαδόχους του.

Πολύ περισσότερο που αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη προβληματίζονται μήπως αντίστοιχη άποψη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη -όπως την εξέφρασε στο Real.gr- έχει και ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου