Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα όσα έγιναν στο γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου (φωτο)

        
lif-konstantopoulou-gamosΤο ζευγάρι αντάλλαξε ευχές αιώνιας αγάπης και πίστης μπροστά σε φίλους και συγγενείς στις 8 και 30 το βράδυ του Σαββάτου, καθώς η νύφη έστησε το γαμπρό για μιάμιση ώρα. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Περιστέρα, ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης, συγγενείς και φίλοι, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.



Η έξοδος του ζευγαριού από την εκκλησία




Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν πάτησε το πόδι του συζύγου της, όταν ακούστηκε «η δε γυνή ινα φοβήται τον άντρα», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό της στον Απόστολο Μαντή. Η γνωστή πολιτικός έλαμπε ντυμένη ως νύφη, ενώ η ευτυχία είχε καλύψει το πρόσωπό της. Τίποτα στον γάμο της δεν θύμιζε την σκληρή Ζωή του ΣΥΡΙΖΑ και τους φλογερούς της λόγους στη Βουλή. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές του γαμήλιου μυστηρίου ήταν εκεινη όταν ο παπάς που πάντρεψε το ζευγάρι στο τέλος του γάμου ευχήθηκε στους νιόπαντρους να ζήσουν και σύντομα να σφραγίσουν την ευτυχία τους και με ένα παιδί. Μάλιστα, ο πάτερ δήλωσε συγκινημένος, καθώς στις 23 Απριλίου του 1977 ήταν εκείνος που έβαλε το λάδι και βάπτισε τον Απόστολο.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, πως οι καλεσμένοι φρόντισαν να ευχηθούν στο ζευγάρι να ζήσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο -παρόλο που έχει απαγορευτεί- πετώντας μπόλικο ρύζι και ροδοπέταλα κατά τη διάρκεια του χορού του Ησαΐα. Για να ριζώσουν η Ζωή και ο Απόστολος, οι παρευρισκόμενοι πέταξαν ρύζι και κατά την έξοδό τους από την εκκλησία. Το ζευγάρι δεν χαιρέτησε έναν-έναν τους περίπου 300 καλεσμένους στον Ιερό Ναό, αλλά έφυγε κατευθείαν για το Club Riviera, όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι.


Η γνωριμία του ζευγαριού
Ήταν Πάσχα του 2004, η Ελλάδα βρισκόταν σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων και Euro, στο ποδόσφαιρο, όταν ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού.
Η 28χρονη τότε Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρισκόταν στο εξοχικό της μητέρας της κυρίας Λίνας Αλεξίου, στην Αιδηψό, για τις γιορτινές ημέρες.
Στο ίδιο χωριό βρισκόταν και ο Απόστολος Μαντής, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιδηψό.
Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος λίγο πριν παραδώσει τη νύφη στο γαμπρό


Εκείνες τις ημέρες η κυρία Κωνσταντοπούλου, συναντήθηκε με τον κύριο Μαντή σε μια παρέα με κοινούς φίλους και όπως λένε γνωστοί τους, ο σύντροφος της Ζωής γοητεύτηκε από το λόγο και την δυναμική προσωπικότητά της.
«Από την αρχή έδειχναν πόσο πολύ ταιριάζουν. Ακούγοντάς τους να μιλούν πίστευες ότι γνωρίζονταν αρκετά χρόνια» θα πει κάποιος γνωστός του σημερινού ζευγαριού.
Η απλή γνωριμία μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε έρωτα και μια σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης η οποία και αντέχει περισσότερο από μια δεκαετία.
Σίγουρος για τα αισθήματα που ένιωσε για την Ζωή ο Απόστολος δε δίστασε πολύ γρήγορα να τη γνωρίσει και στη μητέρα του Γεωργία και στον πατέρα του Βαγγέλη.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, κέρδισε αμέσως και τις καρδιές των γονιών του κυρίου Μαντή, οι οποίοι έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για τη νύφη τους. «Η Ζωή έχει διαμαντένιο χαρακτήρα και δεν το λέω αυτό επειδή θα παντρευτεί τον Αποστόλη. Είναι ένας άνθρωπος που κάθε μητέρα θα ήθελε να έχει για νύφη ή κόρη» είπε στο protothema.gr η μητέρα του Απόστολου κυρία Γεωργία Μαντή.


Όλα αυτά τα χρόνια η σχέση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποπλοίαρχο έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάτι το οποίο ήθελαν και οι δυο. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός πως ο κ. Αποστόλης Μαντής έλειπε μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό λόγω του επαγγέλματός του.
Από τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού ήταν αυτή σε εκδήλωση του κόμματος στην Κω που είχε προσκληθεί και παρευρεθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου ενώ ο κ. Μαντής ήταν πάρα πολύ διακριτικός. Μονάχα ο φωτογραφικός φακός πρόλαβε να τους απαθανατίσει σε ένα και μοναδικό στιγμιότυπο, όταν το ζευγάρι καθόταν δίπλα δίπλα στις καρέκλες που είχαν στηθεί για την εκδήλωση. Πάντως, όσες φορές το ζευγάρι ήταν μαζί δεν είχε απασχολήσει ποτέ μέχρι τώρα με την προσωπική του ζωή τα Μέσα Ενημέρωσης. Σχεδόν κανείς, εκτός από τους πολύ στενούς συγγενείς και ελάχιστους φίλους από την Αιδηψό δεν ήξερε για τη σχέση. Χαμηλών τόνων και οι δυο, παρόλο που η κυρία Κωνσταντοπούλου, στην πολιτική της πορεία βγάζει μεγάλη ένταση, δεν είχαν δώσει την παραμικρή αφορμή για σχόλια και συζητήσεις. «Η Ζωή δεν είναι ο άνθρωπος, ο σκληρός, που πολλά Μέσα Ενημέρωσης την έχουν εμφανίσει κατά καιρούς. Είναι ένα πλάσμα δραστήριο, ευχάριστο, ένας άνθρωπος που νοιάζεται για το συνάνθρωπό της και που προσπαθεί πάντα για το καλό των άλλων» επισημαίνει η κυρία Γεωργία Μαντή.
Η απόφαση των δύο να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας δεν ξάφνιασε κανένα από τα συγγενικά πρόσωπα και τους λιγοστούς φίλους που γνώριζαν εξ αρχής για τη σχέση της βουλευτού.

Πριν από περίπου δύο μήνες ο κ. Μαντής ξεμπάρκαρε και μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου ασχολήθηκαν με τις ετοιμασίες του γάμου τους.
Το φαγητό των καλεσμένων έχει αναλάβει εταιρεία catering που θα στήσει τον εξοπλισμό της στο beach bar Riviera, εκεί που συχνάζει αρκετές φορές το ζευγάρι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών του διακοπών.
Το ζευγάρι αναχωρεί για το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση


Ο γαμπρός με τους κουμπαρους Μελίζα Μέγα και Χρήστο Κουλουμέντα

Η μητέρα της νύφης κυρία Λίνα Αλεξίου  στέλνει ένα φιλί στους νεόνυμφους



Το πλούσιο βιογραφικό της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι γνωστό στους περισσότερους ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν τον γαμπρό. Ο κ. Απόστολος Μαντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιδηψό. Από μικρή ηλικία δέθηκε με τη μητέρα του η οποία έπαιζε και το ρόλο του πατέρα μιας και ο κ. Βαγγέλης Μαντής έλειπε αφού ήταν ναυτικός, επάγγελμα που ακολούθησε και ο Απόστολος ο οποίος τελειώνοντας το Λύκειο έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στη σχολή Εμποροπλοιάρχων. Μετά την απόφοίτησή του ξεκίνησε να εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκε στον όμιλο που είχε δημιουργήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Εταιρεία στην οποία είχε εργαστεί και ο πατέρας του. Μετά έφυγε από εκεί για να εργαστεί σε άλλη μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Μάλιστα σε λίγους μήνες θα μπαρκάρει και πάλι αφού χρειάζονται κάποια ακόμη ταξίδια για να προαχθεί στη θέση του καπετάνιου.
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα



Ένα από τα ταλέντα που έχει ο κ. Μαντής και με τα οποία έχει συγκινήσει και την κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η ζωγραφική. Το ταλέντο αυτό λέγεται πως το πήρε από τη μητέρα του η οποία δαπανά αρκετό από τον καθημερινό της χρόνο και ζωγραφίζει πίνακες ενώ κάνει και αγιογραφίες. Πολλά από τέτοια έργα στολίζουν τους τοίχους του σπιτιού τους στη Αιδηψό.

Σύμφωνα με ανθρώπους του οικογενειακού περιβάλλοντος του ζευγαριού, αμέσως μετά το γάμο το ζευγάρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου μένει και η κυρία Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει την δραστηριότητά της με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και αναφορές στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Από τη μεριά του ο κ. Απόστολος Μαντής θα διαβάζει για τις εξετάσεις που δίνει για να προαχθεί στο βαθμό του καπετάνιου.





protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου