Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ξαφνικά “εμφύλιος” στο κυβερνητικό στρατόπεδο από το “βέτο” Βενιζέλου και την αντίδραση Λαζαρίδη

     Lazaridis

"Απορίες" εκφράζονται από κύκλους του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού για τις "αντιδράσεις" από το ΥΠΟΙΚ και την Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ανέβηκε ξαφνικά το θερμόμετρο στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σε φάση “κρίσης” φαίνεται ότι εισέρχονται οι ισορροπίες ανάμεσα στους δυο κυβερνητικούς εταίρους με αφορμή τη συμμετοχή Λαζαρίδη στη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, τη διαρροή “δυσαρέσκειας” από την πλευρά Χαρδούβελη, το “βέτο” Βενιζέλου για τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και την “απορία” του Χρύσανθου Λαζαρίδη για την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη μετά από την “απαίτηση” του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει και ο Χρ. Λαζαρίδης από το το τιμ που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφού ο ίδιος χθες είχε συναινέσει στο αίτημα του Γκ. Χαρδούβελη να μην συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα οι δυο εντεταλμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Κυρ. Πιερρακάκης και Χρ. Πρωτόπαππας) με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετείχαν και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού με εξαίρεση τον Σταύρο Παπασταύρου.
Ως γνωστόν, κύκλοι του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη διέρρευσαν μετά το πέρας της πρώτης μέρας των διαπραγματεύσεων, τη δυσαρέσκεια του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου για την παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη παρά την αρχική συμφωνία. Φέρεται μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο ενημερώνοντας τον και ζητώντας την παρέμβασή του.
Εντούτοις ο  κ. Χαρδούβελης στο τηλεφώνημα αυτό φέρεται να “απολογήθηκε” στον κ.Βενιζέλο, λέγοντας ότι ο κύριος Λαζαρίδης παρίστατο ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και όχι της Νέας Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρήθηκε να αιτιολογηθεί η απόρριψη από μέρους του ΥΠΟΙΚ του αιτήματος της Χαρ. Τρικούπη να παρευρίσκονται και εκπρόσωποί της στις συνομιλίες. Το αίτημα απορρίφθηκε με την δικαιολογία ότι δεν προβλέπεται η παρουσία τους εκ τους θεσμικού τους ρόλου και ότι το “Παρίσι” αποτελούσε ιδιαίτερη περίσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από πλευράς Μαξίμου, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξέφρασε την “απορία” του για την παρέμβαση Βενιζέλου , αφού όπως λέει ο ίδιος (Λαζαρίδης) συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις και συναντήσεις με την τρόικα και την προ-Χαρδούβελη εποχή ενώ υπενθυμίζει και την τελευταία συνάντηση, στις αρχές του μήνα, στο Παρίσι με τους εκπροσώπους των δανειστών στις οποίες συμμετείχε εν γνώσει τόσο του Ευ. Βενιζέλου όσο και του Γκίκα Χαρδούβελη.
Κύκλοι που πρόσκεινται στο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού αλλά και στον “ισχυρό άνδρα” το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη, αναφέρουν ότι ο ίδιος εξετάζει με προσοχή όλα τα ενδεχόμενα πολιτικά και μη που μπορεί να βρίσκονται πίσω από την ξαφνική “δυσαρέσκεια” και το ανέβασμα των τόνων από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου