«Ο ιστορικός συμβιβασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απ’ ότι φαίνεται οδηγείται στη λήξη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως κινείται χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για το που πάει η χώρα. «Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί στο σύνολό του. Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με τη χώρα, ούτε με την τύχη του ελληνικού λαού. Όταν θέτω το θέμα της αλλαγής πολιτικής δεν είναι γιατί θέλω να κάνω τον επαναστάτη, αλλά γιατί βλέπω γύρω μου τι επικρατεί.
Ζήτησε νέα προγραμματική συμφωνία και νέο πλαίσιο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα να πρόκειται για πρόσωπο κοινής αποδοχής, να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική και όλα να γίνουν με βάση τη θεσμική νομιμότητα.
Τέλος αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ είπε πως το κόμμα του πρέπει να τα συζητήσει όλα ακόμα και για την ηγεσία του. «Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ για να το ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε ακόμη και στο παρά πέντε να το «γυρίσουμε» αρκεί να πάρουμε κάποιες αποφάσεις επίπονες και δύσκολες, αλλά απαραίτητες. Ήρθε η ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δει τις πολιτικές του θέσεις, την ηγεσία του, την ιδεολογία του. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια και να του πούμε την αλήθεια».