Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απώλεια για τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τοπικό τύπο

        
epi-mpokas1Σε ηλικία 63 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή , μετά από  μάχη που έδινε τις τελευταίες εβδομάδες ....στη ΜΕΘ του Θριάσιου νοσοκομείου, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο,  ο γνωστός επιχειρηματίας από το Αγρίνιο Γιώργος Μπόκας.
Ο εκλιπών, υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα ξεκινώντας , ως νέος γεωπόνος από τον χώρο των καπνών , φεύγοντας από τον Οργανισμό Καπνού , αφού τον κέρδισε η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπου και διέπρεψε. Οι ενασχολήσεις του στον Πρωτογένη τομέα συνεχίστηκαν τόσο στα αγροτικά προϊόντα, όσο και στις υδατοκαλλιέργειες, αφού δημιούργησε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες – ιχθυογεννητικό σταθμό, κοντά στον Μύτικα. Μάλιστα για σειρά ετών, υπήρξε και πρόεδρος των θαλασσοκαλλεργητων στη Δυτική Ελλάδα και στον ΣΕΘ
Ιδιαίτερη υπήρξε η συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τοπικού τύπου, αφού από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 υπήρξε ιδιοκτήτης του «Αχελώος ΤV» τον οποίο μαζί με τον αδερφό του Κώστα, που ήταν δίπλα του σε όλες τις δράσεις του και τους συνεργάτες του μετέτρεψε σε έναν από τους πλέον δυναμικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε φανερά συγκινημένος πριν από λίγη ώρα ο επί χρόνια συνεργάτης του και αθλητικός συντάκτης του «Αχελώου» Χρήστος Στούμπος.
Ο Γιώργος Μπόκας τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Εκκλησίας και ιδιαίτερα της μοναστικής κοινότητας, και επέδειξε και εδώ ιδιαίτερο ζήλο μέσα από την «Ενωμένη Ρωμιοσύνη».
Εκτός των άλλων, ο Γιώργος Μπόκας, για σύντομο χρονικό διάστημα διατέλεσε και πρόεδρος του Παναιτωλικού, ένας από τους λίγους τοπικούς επιχειρηματίες που σήκωσε το βάρος υποστήριξης της ομάδας, την περίοδο των «πέτρινων χρόνων» της.
Υπήρξε ένας δίκαιος εργοδότης, φιλικός και ευγενικός άνδρας και ένας έξυπνος επιχειρηματίας που «έβλεπε μακριά» και σε κάθε περίπτωση ο θάνατος του αποτελεί απώλεια για τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και τον τοπικό Τύπο.

Η κηδεία του Γιώργου Μπόκα, θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα, αύριο Τρίτη, στην γενετειρά του, το Καινούγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου