Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν πάλι τα κόλπα με τους δήθεν άμισθους…

        
epi-agnostosΠαλιότερα είχαμε ασχοληθεί με την περίπτωση των άμισθων αντιδημάρχων. Είναι κάποιες θέσεις που προβλέπονται από τον Καλλικράτη και που κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του κάθε δήμου, για παράδειγμα για το Αγρίνιο οι θέσεις αυτές είναι τρεις ενώ για το Μεσολόγγι και τη Ναυπακτία είναι δυο.
Οι αιρετοί μας, κατά κόρον στην προηγούμενη θητεία τους, έβαζαν στη θέση αυτή δημόσιους υπαλλήλους. Έτσι ο αντιδήμαρχος, δήθεν άμισθος, λάμβανε κανονικά τον μισθό του από την υπηρεσία του, στην οποία όμως δεν πάταγε, αφού ήταν αντιδήμαρχος!
Μοναδική εξαίρεση τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο δήμος  Αγρινίου, όπου οι άμισθοι ήταν ιδιώτες και δηλαδή πραγματικά άμισθοι.
Φαίνεται όμως πως η τακτική αυτή, των δήθεν άμισθων δηλαδή, άρχισε ήδη να εφαρμόζεται. Την αρχή την έκανε ήδη ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, με τον ορισμό δυο «άμισθων» που είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, όπως μαθαίνουμε , ενώ και στον δήμο Ναυπακτίας, ο ένας εκ των άμισθων είναι συνταξιούχος, οπότε και αυτός θα λαμβάνει κανονικά την σύνταξη του… ο δε δεύτερος είναι ιδιώτης, οπότε μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε πραγματικά άμισθο.
Κατά τα άλλα αναμένουμε και τις λοιπές αποφάσεις των δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας για να δούμε κατά πόσον το «άμισθος»“ θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή θα είναι απλά ένας χαρακτηρισμός χωρίς αντίκρισμα και στην ουσία, κοροϊδία…
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου