Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Εργαζόμενοι δήμου Αγρινίου: Νέες φωτιές ανάβει η επαναξιολόγηση

        
epi-dimarxeio-agriniouΈτοιμοι να » πετάξουν έξω από το δημαρχείο» τους ελεγκτές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ...
Σε «θέσεις μάχης» βρίσκονται οι συνδικαλιστές στον δήμο Αγρινίου αλλά και ευρύτερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφορικά με το θέμα της επαναξιολόγησης στους δήμους του προσωπικού που μονιμοποιήθηκε με την μετατροπή των συμβάσεων του από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με κάποιες πρώτες και πρόχειρες εκτιμήσεις, στον δήμο του Αγρινίου μόνο, οι εργαζόμενοι αυτοί ανέρχονται σε πάνω από 150 άτομα και πολλοί από αυτούς προέρχονται από τους δήμους που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο προ τετραετίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης».
«Ελεγκτές του αρμόδιου υπουργείου λένε πως δήθεν θέλουν να εξετάσουν τα δικαιολογητικά του κάθε υπαλλήλου, αλλά η ουσία της κίνησης αυτής είναι πως με νέα και τελείως διαφορετικά κριτήρια επιδιώκεται η δημιουργία μιας νέας και μεγάλης δεξαμενής υπαλλήλων προς απόλυση» είναι το αρχικό σχόλιο των συνδικαλιστών – εκπροσώπων των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου, που δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο στους ελεγκτές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η αλλαγή αυτών των κριτηρίων – προϋποθέσεων στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης συνιστά  »κόκκινη γραμμή» για τους εργαζομένους και ήδη σε δέκα δήμους της ώρας, όπου αυτό επιχειρήθηκε, δεν αποτράπηκε τελικά από τους συνδικαλιστές.
Πρόσφατα η ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποίησε στάση εργασίας και αναμένονται εξελίξεις ειδικότερα στην περιοχή, όταν οι ελεγκτές του υπουργείου επιδιώξουν να επισκεφθούν το δημαρχείο του Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου