Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποίηση για το νοσοκομείο το Σάββατο – τι ειπώθηκε στη σύσκεψη φορέων (φωτο)

        
DSCN2756
Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση φορέων του Αγρινίου, που με πρωτοβουλία του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» συμφώνησαν μετά από μακρύ διάλογο και προβληματισμό στην οργάνωση μιας πρώτης διαμαρτυρίας για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Αγρινίου.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι Σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο Σύλλογος των νοσοκομειακών ιατρών του νομού, η Β’ ΕΛΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ, μέλη του ΕΚ Αγρινίου, δημοτικές παρατάξεις και συγκεκριμένα η κ. Γαλαζούλα από την μείζονα αντιπολίτευση στον δήμο, ο κ. Διονυσόπουλος από την παράταξη «Ανατροπή Τώρα» και ο κ. Μερμίγκης Δημ. Σύμβουλος της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» που είναι και παράλληλα εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολίτες – μέλη κινήσεων κλπ.
DSCN2758 DSCN2759
Στη σύσκεψη εκφράστηκε ομόθυμα η συμφωνία με την πρόταση για πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο νοσοκομείο με αυτοκίνητα, δίκυκλα, ποδήλατα κλπ, που θα γινει το Σάββατο, με αφετηρία το πάρκινγκ των δημοτικών σφαγείων. Η πορεία θα διέλθει από δρόμους του Αγρινίου και θα καταλήξει στο νοσοκομείο όπου και θα γίνουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτό και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση, που τελευταία όλο και πιο πυκνά, δέχεται πυρά για την στάση που τηρεί μπροστά στα προβλήματα του Ιδρύματος που καθημερινά διογκώνονται.
Κατά τη  σημερινή συνάντηση κατατέθηκαν πολλές ακόμη προτάσεις και έγινε γενικότερη κουβέντα για τα προβλήματα υγείας στο νομό, σε συνάντηση και με τα αντίστοιχα προβλήματα που υπάρχου στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, στα Κέντρα Υγείας κλπ. Ζητήθηκε όμως να διαμορφωθεί ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένους στόχους πάνω στα τοπικά ζητήματα, χωρίς γενικολογίες. Όλοι οι φορείς δήλωσαν την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση. Χαρακτηριστικά ο κ. Μπεσίνης , πρόεδρος του Ε.Σ. Αγρινίου τόνισε πως και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα, ενώ ο κ. Μερμίγκης για άλλη μια φορά υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στη Διοίκηση που την κατηγόρησε για αδιαφορία, ανικανότητα και κυνισμό και πρότεινε οι κινητοποιήσεις να γίνουν σε συντονισμό με το νοσοκομείο στο Μεσολόγγι άλλα και τα Κέντρα Υγείας.
DSCN2765 koi-foreis-nosokomeio1
Ο κ. Τζιόβας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς χαρακτήρισε «αξιέπαινες» τις δυναμικές αντιδράσεις στο Μεσολόγγι , κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει στο Αγρίνιο, όπου τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Παράλληλα έκρουσε  «καμπανάκι» για το ταμειακό υπόλοιπο του νοσοκομείου, τονίζοντας πως αν δεν υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση, το Ίδρυμα πάει για λουκέτο.
Την κατ’έξαιρεση πρόσληψη γιατρών, όπως έγινε και στη Λαμία, ζήτησε ο κ. Τουμαράς, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου στο Μεσολόγγι. Να σημειωθεί πως κατά την παρέμβαση του κ. Τουμαρά υπήρξε και μια διαφωνία σχετικά με τις δυο Καρδιολογικές κλινικές  και το γεγονός ότι σήμερα και οι δυο υπολειτουργούν.
Το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου, για την στέγαση υγειονομικών υπηρεσιών, που με την εξοικονόμηση πόρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ομαλότερη λειτουργία του νοσοκομείου, αναφέρθηκε η κ. Γαλαζούλα, ενώ ακολούθησαν πολλές ακόμη παρεμβάσεις.
Για την κινητοποίηση του Σαββάτου, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
koi-foreis-nosokomeio2 koi-foreis-nosokomeio3 koi-foreis-nosokomeio4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου