Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα επίσκεψη Χρυσοχοϊδη με έμφαση σε αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αρχαία Αλίκυρνα στο Μεσολόγγι

        
epi-ioniaodos1Πληροφορίες για σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στην Ιόνια-υψηλόβαθμο κλιμάκιο στην περιοχήΝέα επίσκεψη στην Ιόνια οδό πραγματοποιεί ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εκτάκτως σήμερα Παρασκευή.
Η χρονική στιγμή που διάλεξε να ξαναβρεθεί στην περιοχή  ο Υπουργός  φαίνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού τελευταία έχουν ενταθεί οι αντιδράσεις για την καθυστέρηση της παραχώρησης τόσο του στρατοπέδου στο Αβγό – ένα «αγκάθι» που φέρνει πίσω τις εργασίες της Ιόνιας στο Νομό Ιωαννίνων – όσο και της καθυστέρησης στα έργα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα  
Αναλυτικά τα σημεία συνάντησης του Υπουργού Υποδομών με τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:
• 09:00 Εργοτάξιο Πέρδικας – Ιόνια Οδός (νομός Ιωαννίνων)
• 14:00 Εργοτάξιο Αμβρακίας – Ιόνια Οδός, πλησίον εργοστασίου της Knauf (νομός Αιτωλοακαρνανίας)
• 15:30 Αρχαιολογικός χώρος Αλίκυρνας (πλησίον οικισμού Αγίου Θωμά Μεσολογγίου).
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrniopress.gr , πολύ σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα έχει ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της διάνοιξης της Ιόνιας οδού κοντά στο Μεσολόγγι και στην περιοχή του Αγίου Θωμά, στην αρχαία Αλύκιρνα . Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και τον κ. Χρυσοχοϊδη θα συνοδεύουν δυο γενικές Διευθύντριες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον νωρίς σήμερα το απόγευμα και θα υπάρξει διαρκής και αναλυτική ενημέρωση από το agriniopress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου