Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Από σήμερα οι δηλώσεις στο Taxisnet για τον ακατάσχετο λογαριασμό

        
epi-doy-agrinio
Μέσω του Taxisnet θα μπορούν από σήμερα οι φορολογούμενοι να δηλώνουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό τους λογαριασμό. ..
Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά οι μισθοί, συντάξεις ή και τα όποια ασφαλιστικά βοηθήματα. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο TAXISnet, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την οποία θα ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN). Η απόφαση εφιστά την προσοχή στο εξής: κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη φορολογική διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου