Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ποιοι αγρότες φορολογούνται με 13% και ποιοι με 33%







Χρήσιμες διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης αγροτών έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
αγρότες
Απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων που είχε δεχθεί το υπουργείο Οικονομικών από φορείς των αγροτών που ήθελαν να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις τόσο για τη φορολόγηση των αγροτών.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της κ. Σαββαΐδου τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή 13% υπό την προϋπόθεση ότι τα πωλούμενα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά από τον πωλητή τους-παραγωγό και δεν έχουν υποστεί μεταποίηση (στην έννοια της μεταποίησης δε συμπεριλαμβάνεται η απλή συσκευασία).
Στην περίπτωση ωστόσο που ο παραγωγός των παραπάνω προϊόντων πωλεί (λιανικώς ή χονδρικώς), παράλληλα με τα δικά του, και προϊόντα που έχει προμηθευτεί από άλλους παραγωγούς, τότε θεωρείται ότι ασκείται παράλληλα επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα και για τα έσοδα αυτά (δηλαδή για τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση προϊόντων τρίτων, και μόνο για αυτά) εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 26% – 33% (ανάλογα τα κέρδη).
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου