Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επιστολή στους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδος για τα προβλήματα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

  
koi-astynomia-axiomatikosΑνοιχτή επιστολή στους βουλευτές όλων των κόμματων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέστειλε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας γνωστοποιώντας τα προβλήματα του κλάδου και τις διεκδικήσεις που υπάρχουν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών...

 Αναλυτικά:

«Κύριοι Βουλευτές,
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε σας και να σας καταστήσουμε κοινωνούς των ενεργειών μας ώστε να γνωρίζετε κατά τον πιο επίσημο και έγκυρο τρόπο τις θέσεις μας όσον αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις αξιώσεις μας έναντι της ελληνικής πολιτείας.
Μετά από σκληρούς συνδικαλιστικούς αγώνες και προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν στους ένστολους, με το τρίτο Μνημόνιο, είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να ακυρωθούν άμεσα.
Κατά την πρόσφατη (1-7-2014) συνάντηση εκπροσώπων του συνδικαλιστικού μας κινήματος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με μοναδικό θέμα την ΑΠΑΙΤΗΣΗ μας για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αποτυπώθηκε μεν η βούληση της Κυβέρνησης για συμμόρφωσή της στα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό των αποφάσεων αυτών, ωστόσο μέχρι της στιγμής ουδεμία εξέλιξη επί του θέματος έχει υπάρξει.
Το γεγονός αυτό εγείρει εύλογα ερωτήματα ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και κυρίως ως προς την έμπρακτη εφαρμογή των προαναφερόμενων αποφάσεων του Σ.τ.Ε.
Επειδή, την ίδια ώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας προπαγανδιστικής επίθεσης που εμφανίζει τον Αστυνομικό ως προνομιούχο και ενίοτε τυγχάνοντος της εύνοιας της πολιτείας, με προφανή στόχο να στραφεί εναντίον του η κοινωνία στα πλαίσια λειτουργίας του συστήματος κοινωνικού αυτοματισμού, όπως συνέβη πρόσφατα με το κοινωνικό μέρισμα του οποίου τελικά δικαιούχοι υπήρξαν ελάχιστοι συνάδελφοι, χωρίς τούτο να το αντιληφθεί η κοινή γνώμη, διευκολύνοντας έτσι την Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το ζητούμενο, σας καλούμε από την πλευρά σας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες ανάδειξης της αλήθειας και στήριξης του δίκαιου αιτήματός μας, που δεν είναι άλλο από το σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Προσβλέπουμε, ειδικότερα, στην εκ μέρους σας ανάληψη πρωτοβουλιών ούτως ώστε να ασκηθεί η δέουσα πίεση προς την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος μας και για τον πρόσθετο λόγο ότι, όσο δεν σημειώνεται τούτο, οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. παράγουν πρόσθετα για τον κρατικό προϋπολογισμό βάρη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου