Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

H συνηθισμένη εκ του ασφαλούς «επανάσταση»

        
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκ του ασφαλούς κριτική άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, σχετικά με την στάση των βουλευτών κλπ πολιτικών της περιοχής όλων των βαθμίδων γύρω από το θέμα της νέας ΚΑΠ, το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν αρκετοί  στην σύσκεψη στο Παπαστράτειο κλπ.
Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ένωση, αυτή η τακτική είναι προσφιλής στον πρόεδρο  κ. Κουτσουπιά, όταν «αγριεύουν»  τα πράγματα: Να τα «χώσουμε» δηλαδή στους πολιτικούς για να αποποιηθούμε το μερίδιο των δικών μας ευθυνών. Έτσι λοιπόν να ρωτήσουμε την Ένωση, τι έκανε εδώ και 13 μήνες για το θέμα της νέας ΚΑΠ; Γιατί απ’οτι θυμόμαστε το μόνο που ενδιέφερε την Ένωση και τον ίδιο τον πρόεδρο το προηγούμενο διάστημα ήταν το τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά. Εκεί πράγματι επέδειξε ενδιαφέρον και κινητικότητα. Όπου και εκεί όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά η σημεία για  τον ρόλο της Οργάνωσης που πρέπει να απαντηθούν κάποια ...
στιγμή. Όπως ακόμη θα πρέπει να απαντηθεί το τι γίνεται με την καταχρεωμένη ΚΕΣΠΥ και γιατί όλοι «εποίησαν την νήσσαν» όταν αποκαλύφθηκε το μαύρο χάλι που επικρατεί σε αυτήν (ο πρόεδρος της είναι ο κ. Καλαμπόκης από το Αγρίνιο) ή π.χ. τι έχει γίνει με κάποια περιβόητα σχέδια αναδιάρθρωσης, νέων καλλιεργειών ή ακόμη – ακόμη τι έγινε και φέτος με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις διαμαρτυρίες για τις επιβαρύνσεις στους αγρότες, αλλά και συνολικότερα θέματα διαχείρισης και λειτουργίας της Ένωσης. Δεν θα πρέπει ποτέ κάποιοι να ξεχνούν πως η Ένωση ανήκει στους χιλιάδες αγρότες της περιοχής που την έστησαν με τον ιδρώτα τους και δεν είναι ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μεταβιβάζεται με κληρονομικό δικαίωμα.
Οπότε η διοίκηση της απαιτεί πανω απ’ολα διαφάνεια, σεμνότητα, δημοκρατία, λογοδοσία, αντανακλαστικά και συνεργασία, όταν ζητούνται απαντήσεις. 
Δεν αμφισβητεί βέβαια κανείς την απουσία των βουλευτών , αλλά τους κινητοποίησε κανείς για το θέμα της ΚΑΠ; Η καθ’ύλην αρμόδια συνεταιριστική ομάδα αναζήτησε τρόπους ενημέρωσης και συζήτησης; Προφανώς και όχι, οπότε οι κορώνες για εσωτερική κατανάλωση, μάλλον δεν πείθουν και τόσο.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου