Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκπνέει η προθεσμία για την πρώτη δόση τεσσάρων φόρων...





eforiaTην πρώτη δόση τεσσάρων φόρων, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, καλούνται να πληρώσουν σήμερα 2,5 εκατ. φορολογούμενοι – Τέλη Αυγούστου ξεκινάει η...
αποπληρωμή ΕΝΦΙΑ – Μέχρι το τέλος του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας.
        
Στο ταμείο για την πληρωμή τεσσάρων φόρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ οδηγούνται σήμερα 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που παρέλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία.

Οι φόροι για τους οποίους εκπνέει σήμερα η πρώτη δόση και επικρέμανται ως δαμόκλειος σπάθη στα νοικοκυριά είναι οι εξής: φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος για 1 εκατ. αυτοαπασχολούμενους και φόρος πολυτελούς διαβίωσης....

Η φορολογική αφαίμαξη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα, με το «χαράτσι» του ενιαίου φόρου στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) και την πρώτη από τις πέντε δόσεις που θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες και θα κορυφωθεί τον Νοέμβριο με τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, που φθάνουν το 1 δισ. ευρώ.

Η 31η Ιουλίου είναι μόνο η αφετηρία μιας εξάμηνης κούρσας αντοχής για τους φορολογουμένους, δεδομένου ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα βρίσκονται αντιμέτωποι τις εξής φορολογικές υποχρεώσεις:

- Στο τέλος Αυγούστου 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν εφάπαξ τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ή να αποπληρώσουν την 1η δόση του. Οι υπόχρεοι θα διαπιστώσουν το ύψος του φόρου από αύριο 1η Αυγούστου, οπότε θα είναι διαθέσιμα προς εκτύπωση τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Στο τέλος Αυγούστου λήγει και η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

- Στις 30 Σεπτεμβρίου έρχεται η ώρα να καταβληθεί η 2η δόση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

- Στις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να εξοφληθεί η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ.

- Στο τέλος Νοεμβρίου θα λήξει η προθεσμία καταβολής τόσο της 3ης δόσης του φόρου εισοδήματος όσο και της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

- Στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ με την καταβολή της 5ης δόσης, ενώ οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015...
Μ.Χ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου