Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Για «ξυλοδαρμό φασίστα» κάνει λόγο blog αντιεξουσιαστών για το επεισόδιο στην πλατεία Χατζοπούλου

        
geg-xylodarmosΣε blog του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου στο Αγρίνιο, γίνεται αναφορά στο επεισόδιο που έγινε προχθές σε βάρος ατόμου στην πλατεία Χατζοπουλου από αγνώστους. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η επίθεση είχε «πολιτικά χαρακτηριστικά» μιας και έγινε σε βάρος ατόμου που, όπως υποστηρίζεται, έφερε διακριτικά της Χρυσής Αυγής και έγινε μέσα σε internet cafe από «αντιφασίστες». ..
Ουσιαστικά , όπως προκύπτει, πρόκειται μετά απο μια »παύση», για ένα ακόμη επεισοδιο της αντιπαράθεσης που υπάρχει στο Αγρίνιο μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και Χρυσαυγιτών που μέχρι πριν μερικους μήνες είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως ακόμη μια επίθεση – προπηλακισμός έγινε και σε άλλο άτομο πριν απο μερικές εβδομάδες στην πλατεία Δημάδη, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για περίπτωση με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανάρτηση για το επεισόδιο και όσα ακολούθησαν :
«Τη Δευτέρα 21 -7-2014, το μεσημέρι, αντιφασίστες βλέπουν ένα άτομο  με μπλούζα ΧΑ σε internet cafe στο κέντρο του Αγρινίου. Ακολουθεί συμπλοκή και ξυλοδαρμός του φασίστα. Μετα από μήνυση κατά αγνώστων του χρυσαυγίτη προσάγεται ένας νεαρός αντιφασίστας με τη μέθοδο του συνήθης υπόπτου λόγω ότι είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. 
Ο σύντροφος που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό μιας και αρκετή ώρα πριν το γεγονός ήταν ήδη σε μαγαζί του κέντρου. Αφήνεται ύστερα από τα σχετικά μετα μισής ώρας περίπου χωρίς κατηγορίες. 
Για μια ακόμα φορά βλέπουμε να εφαρμόζεται η λογική της συλλογικής ευθύνης με φρονηματικού τύπου κριτήρια. Έστω και αν ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος το γεγονός καθεαυτό μαρτυρά τη μέθοδο που χειρίζονται την κοινωνική αντιβία τα σαΐνια της αστυνομίας και οι ύαινες της δικαιοσύνης. Στοχοποίηση και διώξεις στο σωρό από εκείνους που στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στην εξουσία και την καταστολή. 
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Όλα, συνεχίζονται… 
Γκιλοτίνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου