Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τρία νέα προγράμματα από τον ΟΓΑ για 11.550 δικαιούχους

170d94285155fd900af8416b39884fad_LΌλες οι αιτήσεις αλλά και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα τρία νέα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ θα διεκπαιρεώνονται και από τα ΚΕΠ σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μητσοτάκη . Τα νέα προγράμματα που θα ανακοινώσει ο ΟΓΑ ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις σε λίγες ημέρες είναι επιδότηση για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς , πρόγραμμα κατάρτισης για αγρότες αλλά και η χορήγηση χρηματικών βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες....
Ειδικότερα με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντάσσεται στα ΚΕΠ η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής δικαιούχων στα προγράμματα παροχών του ΟΓΑ – ΛΑΕ, η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων της κράτησης δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα και η διαδικασία διανομής των αντίστοιχων Δελτίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 31 του Ν. 3013/2002 όπως ισχύει.»
Επίσης στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ στους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας προστίθενται και οι παρακάτω διαδικασίες
Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες
Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς
Πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων νέων αγροτών
Παράλληλα η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων της κράτησης δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τους δικαιούχους, στη σχετική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Τα νέα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για 11.550 δικαιούχους του ΟΓΑ
• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.
• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.
• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:
− Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή
− Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:
− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.
− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.
− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:
− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.
Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου