Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Νέος πονοκέφαλος : Το πολυνομοσχέδιο στη βουλή με τα προαπαιτούμενα δείτε τι περιλαμβάνει

      
Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να δοθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο πόθεν έσχες, στις εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ και στη χάραξη των αιγιαλών....
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.
Αναλυτικά περιλαμβάνει:
Απενεργοποίηση του ΑΦΜγια όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.
Φορολογικούς έλεγχους με την προσθήκη 400 οργανικών θέσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Αλλαγή του πλαισίου για το « πόθεν έσχες». Συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Θέσπιση της υποβολής δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ. Καθώς επίσης και χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας. Αποσύρονται όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.
Επίσης ενοποιούνται επικουρικά ταμεία.
Αλλάζει το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη.
Να σημειωθεί πως το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου