Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Έσωσαν την παρτίδα για τους καπνοπαραγωγούς

        

po-thanos-koykoylopoylos1Πραγματικό θρίλερ, όπως μαθαίνουμε εκτυλίχτηκε από χθες μέχρι σήμερα, ώστε να αποτραπεί το σενάριο του «ξαφνικού θανάτου» , που όπως φαίνεται προωθούνταν , για τους καπνοπαραγωγούς μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Χθες με πρωτοβουλία δυο βουλευτών από καπνοπαραγωγικές περιοχές , του Θάνου Μωραΐτη (Αιτωλοακαρνανία) και του Φ. Σαχινίδης (Ελασσόνα) , παρουσία και εκπροσώπων αγροτών, προκλήθηκε σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλο και τον Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Κορασίδη. Σήμερα νωρίς το πρωί έγινε τελικά γνωστό πως το χειρότερο σενάριο αποτράπηκε και θα υπάρχουν σταδιακές μειώσεις στις επιδοτήσεις που θα φτάσουν το 30% μέχρι το 2020. Άρα δεν θα υιοθετηθεί το σενάριο της χρηματικής ενίσχυσης, που θα ήταν πραγματική καταστροφή, εάν συνέβαινε αυτό, μόνο στην Αιτωλοακαρνανία θα χάνονταν περίπου 30 εκατ. ευρώ το χρόνο!
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας και πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν, ειδικότερα για την κτηνοτροφία , πολύ καλές προοπτικές στην νέα Κ.Α.Π.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου