Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο Σαμαράς εξελίσσεται σε κυνηγό του εαυτού του

2014-07-20_12.05.49.png

Στην τροχοπέδη του λαϊκισμού, την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την περίοδο 1974-1981, αναφέρεται με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής για την επέτειο των 40 χρόνων απο την Μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,...
επισημαίνοντας πως αντίστοιχα φαινόμενα αναπτύχθηκαν στην χώρα χωρίς να τελεσφορήσουν και στην παρούσα φάση.
«Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός...
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει, ασκώντας έμμεση πλην σαφή κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:
«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει απο τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το 'δίδυμο καρκίνωμα' του λαϊκισμού και του κρατισμού».
Κατά τον κ. Σαμαρά, με αιχμή του δόρατος τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως, δεν κατονομάζει, την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά. [skai]
 
Εpikairo: Όταν ο Σαμαράς καταγγέλλει το λαϊκισμό είναι σαν να εκτοξεύει βέλη εναντίον του ίδιου του εαυτού του. Ίσως ο νυν πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να σταθεί απέναντι από τον καθρέφτη και να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα :
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν έλεγες ότι ήσουν κατά του μνημονίου, αλλά υπέρ του δανεισμού...(;)
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν ζητούσες επιμήκυνση και χαμηλότερο επιτόκια και από την άλλη ήσουν αντίθετος με τις συμβατικές υποχρεώσεις του δανείου (μνημόνιο)...(;)
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν έλεγες ότι θα καταψηφίσεις τη νέα δανειακή σύμβαση, πριν καν ακόμα δεις τους συμβατικούς όρους που θα τη συνοδεύουν, αλλά και ούτε έπαιρνες μια σαφή θέση για τους όρους και τις προϋποθέσεις του haircut ...(;)
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ψήφιζαν στα εθνικά τους κοινοβούλια υπέρ της οικονομικής στήριξης ενός άλλου κράτους μέλους (εν προκειμένω της Ελλάδας) , ενώ σε αυτό το κράτος η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψήφιζε και δεν θα δεχόταν ουσιαστικά, τη χορήγηση αυτής της βοήθειας...(;)
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν δεν έβγαζες άχνα στις Βρυξέλλες και τη πρόσφατη Σύνοδο του ΕΛΚ, λέγοντας ότι το "ελληνικό θέμα δεν τέθηκε"
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν επικαλούσουν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για προεκλογικούς λόγους...(;)
 
Πόσο λαϊκισμός υπήρχε όταν έλεγες ότι θα επαναδιαπραγματευτείς το μνημόνιο, με όρους Zappeio 2.0
 
Πόσος λαϊκισμός υπήρχε, όταν το πατριωτικό καθήκον σου εξαντλείτο αποκλειστικά στην αυτοδυναμία του κόμματος σου , όπως τουλάχιστον καταμαρτυρά η φράση «δεν συναινούμε ,δεν συζητούμε συγκυβέρνηση, εάν δεν επιτύχουμε αυτοδυναμία θα ξαναπάμε σε εκλογές», η οποία και θα μείνει στην ιστορία για τη χρονική στιγμή που ειπώθηκε ...
 
-Αντώνη Σαμαρά, αν ήσουν πιο υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της αντιπολίτευσης δεν θα δημιουργείτο αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας με τον κόσμο να πιστεύει σε τρίτες ουτοπικές λύσεις και φανταστικά ισοδύναμα, οι επιχειρηματίες δεν θα έβγαζαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, οι ξένοι επενδυτές θα έριχναν χρήματα στη χώρα, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση και επιτυχία, τα χρηματοδοτικά κενά θα ήταν πολύ λιγότερα χωρίς τις διπλές εκλογές του 2012 (τα 11 δις έφτασαν +16), η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό θα ήταν μίας χώρας που αντιλήφθηκε το πραγματικό πρόβλημα και κινήθηκε συντεταγμένα στη λύση αυτού και συ δεν μας διασκέδαζες με τις κωλοτούμπες σου αλλά θα μας έπειθες με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση σου.
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8462-o-samaras-ekselissetai-se-kynigo-tou-eaftoy-tou#sthash.l8F5UmRv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου