Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Και η Δυτική Ελλάδα στην πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος





Τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου πως στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος συμπεριλαμβάνεται και η Δυτική Ελλάδα, εισέπραξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας....

Ο Απ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, υπενθυμίζοντάς του όλες τις ενέργειες που έχει κάνει από τις αρχές του 2012 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και την ανάθεση διενέργειας οικονομοτεχνικής μελέτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία και προέκυπτε πως η οικονομική κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα τη «ζήτηση» για κοινωνική προστασία στην περιοχή.
Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε κάποια πόλη είναι η ύπαρξη στον εκάστοτε Δήμο, ενεργής Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Παράλληλα, επισημάνθηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας πως το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Φεβρουάριο του 2015 σε όλες τις πόλεις της χώρας που πληρούν τις προϋποθέσεις, με βασικότερη την παραπάνω.
Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας πως «παραμένουμε σε εγρήγορση όσον αφορά όλες τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα που πιστεύουμε πως θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανακούφιση των συμπολιτών μας οι οποίοι και δοκιμάζονται καθημερινά από τα οικονομικά προβλήματα, την ανεργία και τη φτώχια».
Επιπλέον, απευθύνει έκκληση στους Δημάρχους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε οι Δήμοι του να ενεργοποιήσουν – αν τυχόν αυτή δε λειτουργεί σωστά – την Κοινωνική τους Υπηρεσία ώστε από το Φεβρουάριο που θα υλοποιηθεί η καθολική συμμετοχή των πόλεων που τηρούν τις προϋποθέσεις στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα προς όφελος των πολιτών.

Στο β’ εξάμηνο του2014 η εκταμίευση της δόσης του 2013 για τα κοινωνικά ιδρύματα

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε στον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα πως θα αρθεί η αδικία που σημειώθηκε με την μη απόδοση των οφειλομένων και συγκεκριμένα της τελευταίας δόσης του 2013, στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω καθυστέρησης της εκταμίευσής της από το Υπουργείο.
Μετά από τη συζήτηση που είχαν κατέληξαν στην απόφαση να συμπεριληφθεί το ποσό στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 μετά από αύξηση του προϋπολογισμού που θα κάνει το αρμόδιο Υπουργείο.
Εξάλλου, στο επίκεντρο τέθηκαν και ζητήματα λειτουργίας του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα», όπου και αποφασίστηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ακολουθηθεί σχέδιο για την στήριξη του Ιδρύματος με κοινές δράσεις, οι οποίες και θα ενισχυθούν οικονομικά από το Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου