Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Συνεργασία Περιφέρειας και ΕΚΠΟΙΖΩ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

        
po-katsifaras-ekpoizoΆμεση, συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία αποφάσισαν σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ).
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, έλαβαν την απόφαση να συνεργαστούν στενά προς όφελος και ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και κυρίως προς την κατεύθυνση της συμβουλευτικής σε όσους έχουν εμπλοκές με υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ). ...
Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την Γενική Διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Πάτρας της Ένωσης Τάσος Νικολαδάκης, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας παρευρέθησαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημήτρης Καραβίδας.
Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας στον σχεδιασμό που ήδη έχει ξεκινήσει από την ΕΚΠΟΙΖΩ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει σε αυτόν, όπως επίσης και σε κοινοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία Κέντρου Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής.
Επιπλέον αποφασίστηκε να υπάρξει αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και με άλλους τοπικούς φορείς για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, την δωρεάν ενημέρωση και την συμβουλευτική στην κατεύθυνση αυτή.
Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στο επίκεντρο ήταν η περαιτέρω ανάδειξη της Πάτρας ως πύλης εισόδου των τουριστών και η παροχή υπηρεσιών όπως η συμβουλευτική αλλά και η νομική προστασία, καθώς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
«Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεις οποιαδήποτε πολιτική και να μην έχεις στο επίκεντρο πάνω από όλα τον άνθρωπο. Και αυτό είναι που έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας και στη νέα μας θητεία» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζοντας πως «ο πολίτης είναι πάνω από όλα. Πλήττεται δυστυχώς, και δεν έχει κανέναν δημόσιο φορέα να του συμπαρασταθεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του, αντίστοιχες με αυτή της πιλοτικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου