Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Επιζήμιες για τη χώρα νέες εκλογές

Ένα νέο κύκλο διαλόγου με την κοινωνία και με την αυτοδιοίκηση ξεκίνησαν στα Γιάννενα τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με στόχο να καταστήσουν τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ως απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τα στελέχη του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής και Μιχάλης Καρχιμάκης, συνοδευόμενα από τα τοπικά στελέχη, λίγο πριν την εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με τίτλο «Αναζητώντας προοπτικές για τη χώρα και το χρόνο», πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής καθώς και με τον πρόεδρο Ιωάννη Μήτση και μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Το Κίνημα επιδιώκει να συμβάλει με προτάσεις, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων, όπως η οικονομία και το ασφαλιστικό, αυτή την περίοδο, ζητήματα που τέθηκαν στην συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρχιμάκης εκτίμησε ότι αν η κυβέρνηση αντέξει, δεν θα προσφύγει στις κάλπες, ενώ τόνισε ότι σκοπός του Κινήματος δεν είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, αφού μια ακόμη εκλογική διαδικασία θα ζημίωνε τη χώρα σε αυτή τη χρονική περίοδο. Ο κ. Πεταλωτής από την πλευρά του, υπεραμύνθηκε των πολιτικών της διακυβέρνησης Παπανδρέου, σημειώνοντας πως όσες μεταρρυθμίσεις έγιναν από 2009 έως το 2012 είναι αυτές που σήμερα κρατούν τη χώρα, ενώ υπενθύμισε το ασφαλιστικό του Τ. Γιαννίτση. «Το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει αυτό το σχέδιο που έπεσε στους δρόμους- και καλό είναι να το σκεφτόμαστε όταν και όπως αντιδρούμε- και τώρα λέμε πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε εφαρμοστεί τότε αυτό το σχέδιο. Ζητούμενο είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και σε αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε με προτάσεις», σημείωσε.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Στο Δημαρχείο έγινε μια ευρεία συζήτηση αφενός για την ανάγκη ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι σε ακραίες φωνές και αφετέρου στην ανάγκη ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως το τελευταίο «καταφύγιο» των πολιτών, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα στελέχη του Κινήματος λέγοντας πως η πόρτα του Δημαρχείου είναι ορθάνοιχτη σε όσους εκπροσωπούν το δημοκρατικό τόξο, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ακούγονται ακραίες απόψεις. «Οφείλουμε όλοι όσοι ανήκουμε στον δημοκρατικό χώρο να το δούμε, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα», σημείωσε και συνέχισε αναφερόμενος στο μεγάλο βάρος που έχει επωμιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την περίοδο της κρίσης.
Τόσο ο κ. Πεταλωτής, όσο και ο κ. Καρχιμάκης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στάση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και την στήριξη τους στην αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας πως η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, έγινε κατά την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2010.
«Στο πρόσωπο του Δημάρχου βλέπουμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης να προχωρά, τα Γιάννινα είναι από τις κεντρικές πόλεις της χώρας, με πολλά προσόντα, αλλά και ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Ωστόσο έχει μια δυναμική που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορεί να προχωρήσουν οι δήμοι και η χώρα», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου