Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πηγές Μαξίμου: Κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη




Με πολύ σκληρό αλλά και προειδοποιητικό ύφος κυβερνητικές πηγές απαντούν στο ενδεχόμενο ο μεγαλοεκδότης Σταύρος Ψυχάρης να δημοσιοποιήσει μυστικά καταγεγραμμένο υλικό, έτσι όπως τουλάχιστο ερμηνεύονται από πολλούς αναφορές στα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα από πλευράς του.
«Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα» λένε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με τον τρόπο που αναδείχτηκε το θέμα από το ΒΗΜΑ υποστηρίζουν ότι «αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον πρωθυπουργό. Ας εξακολουθήσει. Θα έχουμε και άλλα. Μπαίνει ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένας έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας».
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σύγκρουση μέχρι τέλους καθώς εκτιμά ότι η επίθεση από το δημοσιογραφικό συγκρότημα δείχνει «έλλειψη ψυχραιμίας» ενώ -όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές: «Πρέπει να αποδομηθεί όλο το σύστημα της διαπλοκής, και να ελεύθερη να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, χωρίς να μπλοκάρεται όπως ίσως γινόταν στο παρελθόν. Στόχος της διαπλοκής είναι να φανεί ότι όλοι είναι ίδιοι».
Τι λένε για τις συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη

Την ίδια ώρα το μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να πετά τη μπάλα στο στρατόπεδο της ΝΔ. «Οι μηχανισμοί που λειτουργούσαν στη ΝΔ τόσα χρόνια προφανώς υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς Ψυχάρη» επισημαίνουν σε συνομιλητές τους κυβερνητικά στελέχη, ενώ για τις συναντήσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν:
  • Από τον Ιανουάριο που έγινε πρωθυπουργός, δεν έχει συναντήσει κανένα εκδότη. Πριν γίνει πρωθυπουργός είχε συναντήσει πολλούς. Οι συναντήσεις ήταν και εντός και εκτός γραφείου. Εγιναν 4 συναντήσεις. Η πρώτη δημόσια στην εφημερίδα. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις παρουσία τρίτων, ύστερα από αίτημα Ψυχάρη. Και μετά, πάλι μετά από αίτημα Ψυχάρη, έγινε η τέταρτη συνάντηση στο σπίτι.
  • Ο εκδότης ζήτησε βοήθεια να ελέγξει το MEGA και να μην υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος στα δάνειά του. «Ήθελε ευνοϊκό καθεστώς» λένε χαρακτηριστικά, και θυμίζουν ότι:
  • Υπάρχουν σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι ο ΔΟΛ ήταν σκληρός στην πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νίκες ήταν ήπιος για λίγες μέρες. Και μετά το ίδιο. Αυτό έγινε πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, μετά το δημοψήφισμα, πριν και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
  • «Το σύστημα ξεφεύγει» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, και είναι χαρακτηριστικές είναι οι επιθέσεις σε συγκεκριμένους υπουργούς όπως ο Κατρούγκαλος, ο Σπίρτζης και ο Παππάς
Και για το ζήτημα του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων όμως η Κυβέρνηση εγκαλεί και πάλι τη ΝΔ. «σπάει ένα απόστημα -υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές- όπως δείχνουν και τα τιμολόγια. Και το ξέρουν πολλοί. Να απολογηθεί η ΝΔ ως κόμμα».
Διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες:
Για την αδειοδότηση των σταθμών (θέμα που συνδέεται άμεσα -κατά τις εκτιμήσεις των ίδιων πηγών με τις επιθέσεις και την σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση) στις αρχές Μάρτη θα εκδοθούν τεύχη δημοπράτησης για διεθνή διαγωνισμό. και μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης. Στα τέλη του ίδιου μήνα θα έχει εκδοθεί και από τον Σπίρτζη ο χάρτης συχνοτήτων που είναι απαραίτητος για να γίνει διαγωνισμός. Αμέσως μετά και με βάση τις προθεσμίες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός.


Πηγή: Πηγές Μαξίμου: Κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253810/piges-maximoy-kakoyrgima-ehei-ihografithei-i-synantisi-tsipra-me-ton-stayro-psyhari#ixzz41aNuQSEX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου